Du er logget inn som

Ta vare på tingene dine med kunnskap om materialer og tradisjonshåndverk

Artikler

Hva kan du om trærne som omgir deg? Hva er klærne dine laget av? Hva betyr merkeordningene? Les mer om miljø, bærekraft og holdbarhet.

Prosjekter

Satsingen Holdbart synliggjør sammenhengen mellom husflid og bærekraft. Les om prosjektene Fikselaug, Grønn november, Alt kan fikses og Rundt bålet.

Husflid er bærekraft

Å ta vare på tingene våre, utnytte ressursene rundt oss, reparere og lage er bærekraftig, og nettopp det husflid og tradisjonshåndverk handler om.

Fikselaug

Fikselaug er åpne arrangement som samler folk for å fikse, lære og inspirere hverandre. Les mer om Fikselaug, hvordan du kan delta og hvordan du kan starte ditt eget.

Fikselaug

Alt kan fikses!

Et treårig prosjekt som sprer kunnskap om materialer og reparasjonsteknikker til ungdom og unge vokse. Bli inspirert og lær å fikse og ta vare på klærne dine!

Alt kan fikses!

Rundt bålet 2022-2023

Rundt bålet handler om trearbeid, mattradisjoner og å bruke naturen som ressurs. Det vil øke engasjementet blant barn og ungdom for bærekraft og ansvarlig forbruk.

Rundt bålet

Siste nytt fra Holdbart

1. jan 2022 | Arrangement, Holdbart

Vær med på Klesbyttedagen

1. nov 2021 | Holdbart, Næring

Holdbart Håndverk – Tidløs 2021-2022

29. okt 2021 | Holdbart, Søm, Tekstil

Pose til favorittkoppen

25. jun 2021 | Holdbart, Organisasjon

Alt kan fikses! 1 million til opplæring i reparasjon av klær

21. jun 2021 | Holdbart, Materialer

Et liv uten engangsprodukter i plast

5. jun 2021 | Holdbart, Næring

Vinner av Holdbart Håndverk 2019-2021

Se flere

Husflid og tradisjonshåndverk gir forståelse for hvor ting kommer fra. Gjennom satsingen Holdbart er målet å synliggjøre verdien av godt håndverk og inspirere deg til å ta vare på tingene dine. Holdbart utforsker sammenhengen mellom husflid og bærekraft og åpner for refleksjon: Hva er kvalitet, holdbarhet og bærekraftig ressursbruk? Satsingen er knyttet til FNs bærekraftsmål nr.12: Ansvarlig forbruk og produksjon.

Les mer om satsingen Holdbart.

0