Du er logget inn som

Ta vare på tingene dine med kunnskap om materialer og tradisjonshåndverk

Artikler

Hva kan du om trærne som omgir deg? Hva er klærne dine laget av? Hva betyr merkeordningene? Les mer om miljø, bærekraft og holdbarhet.

Prosjekter

Satsingen Holdbart synliggjør sammenhengen mellom husflid og bærekraft. Les om prosjektene Fikselaug, Grønn november, Alt kan fikses og Rundt bålet.

Husflid er bærekraft

Å ta vare på tingene våre, utnytte ressursene rundt oss, reparere og lage er bærekraftig, og nettopp det husflid og tradisjonshåndverk handler om.

Fikselaug

Fikselaug er åpne arrangement som samler folk for å fikse, lære og inspirere hverandre. Les mer om Fikselaug, hvordan du kan delta og hvordan du kan starte ditt eget.

Fikselaug

Alt kan fikses!

Et treårig prosjekt som sprer kunnskap om materialer og reparasjonsteknikker til ungdom og unge vokse. Bli inspirert og lær å fikse og ta vare på klærne dine!

Alt kan fikses!

Rundt bålet 2022-2023

Rundt bålet handler om trearbeid, mattradisjoner og å bruke naturen som ressurs. Det vil øke engasjementet blant barn og ungdom for bærekraft og ansvarlig forbruk.

Rundt bålet

Siste nytt fra Holdbart

11. jun 2024 | Holdbart

Fem filmer om spikking i ferskt virke

5. jun 2024 | Holdbart

Fem filmer som lærer deg å reparere klær

3. jun 2024 | Arrangement, Holdbart, Rundt bålet aktuelt

Lyst til å lære meir om spikking i sommar?

22. mar 2024 | Arrangement, Holdbart

Den store klesbyttedagen 27. april

15. mar 2024 | Holdbart, Rødlista

Bruk av mangletre/rullargong

9. feb 2024 | Holdbart

Alt kan fikses – siste tildeling av materialpakker

Se flere

Husflid og tradisjonshåndverk gir forståelse for hvor ting kommer fra. Gjennom satsingen Holdbart er målet å synliggjøre verdien av godt håndverk og inspirere deg til å ta vare på tingene dine. Holdbart utforsker sammenhengen mellom husflid og bærekraft og åpner for refleksjon: Hva er kvalitet, holdbarhet og bærekraftig ressursbruk? Satsingen er knyttet til FNs bærekraftsmål nr.12: Ansvarlig forbruk og produksjon.

Les mer om satsingen Holdbart.

0