Grønn sløyd er en praktisk og inspirerende håndbok for deg som vil lære å spikke og forme ting i rått virke. Heftet er spekket med nyttige tips, inspirerende prosjekter og morsomme aktiviteter.

Norges Husflidslags siste utgivelse Grønn sløyd: En liten håndbok i spikking og trearbeid er ute nå. Her finner du alt du trenger for å komme i gang med spikking i rått virke og fine prosjekter for både nybegynner og øvet.

Lag en søt gris av en pinne. Lær å blande maling selv med linolje og pigment. Eller prøv deg på oldtidens kongespill fra Ur med egne spillebrikker og spillebrett dekorert med kolrosing eller strekskurd.

Heftet gir grunnleggende innføring i tresorter og verktøy, nyttige spikkegrep, kløyving og skjerping av kniv. Her er spennende prosjekter for ulike nivåer, fra enkle pinnedyr til spikking av smørkniv, skje og mønsterskjæring. I tillegg finner du morsomme aktiviteter som spill, tre-quiz, enkle matoppskrifter og maling med linolje og jordpigment.

Grønn sløyd er laget for deg som vil lære å spikke, for deg som vil fylle på med ny inspirasjon eller deg skal lære bort til andre. God spikking!

Bestill heftet i nettbutikken. Er du medlem? Husk å logge inn for å benytte deg av medlemsrabatt.

Grønn sløyd er del av Norges Husflidslags prosjekt Rundt bålet og er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.