Medlem av Ungdomsrådet i Norges Husflidslag Amanda Paulsen og to husflidskonsulenter fra Team Ung Husflid deltok på Bufdir sin nasjonale Ungdomskonferanse i Mosjøen 27. – 29. august.

Over 350 ungdommer samlet seg for å lære om politikk, bygge nettverk og oppleve Mosjøen. Vi har opplevd to dager med Politisk bombe, DeBattle, byfest, konsert og seminar og sett engasjerte ungdommer. Takk for en flott ungdomskonferanse!

 

Vefsn ble kåret til årets ungdomskommune i 2021. Det vil si at Vefsn kommune de siste to årene har vært Norges beste kommune for ungdom som ønsker å medvirke.

 

Konferansen er arrangert av Team Ung Endring som er et sommerjobbtilbud for ungdom i Vefsn. Teamet har gjennom sommeren jobbet med planlegging og promotering.

 

Kvam herad og ungdomsrådet ble kåret til Årets ungdomskommune. Prisen ble delt ut av barne- og familieminister Kjersti Toppe.

 

Bufdir mottok nominasjoner av mange gode kandidater til prisen for Årets ungdomskommune. Fire finalister utmerket seg i arbeidet for unges rett til deltagelse og medvirkning i kommunen:

Herøy, Inderøy, Kvam herad og Tromsø.

 

Her kan du lese om ungdomsrådet i Norges Husflidslag:

Ung Husflid-teamet jobber aktivt med å etablere ungdomsrådet som en demokratisk valgt gruppe i Norges Husflidslag som velges på landsmøtet hvert andre år. Vårt mål er at dette skjer for første gang på landsmøtet i Bodø i 2024.

https://husflid.no/ungdomsradet/