Ungdomsrådet er en innspillsgruppe bestående av aktive ungdomsmedlemmer i alder 16-19 år. Bli mer kjent med hva ungdomsrådet er, og ungdommene som sitter i rådet.

Om ungdomsrådet

På landsmøtet 2024 ble det valgt et nytt ungdomsråd. Dette var første gang organisasjonens fikk et demokratisk valgt ungdomsråd.

Ungdomsrådet består av 5 medlemmer i alder 14-26, og velges på landsmøtet for 2 år.

Ungdomsrådet startet som en innspillsgruppe for barne- og ungdomskonsulenten og de andre ansatte som jobber med Ung Husflid. Ungdom som var aktive i organisasjonen ble spurt om å være med i gruppa.

Siden starten har ungdomsrådet hatt digitale møter og noen fysiske samlinger hvor mange ulike tema har blitt diskutert. De har vært med som kurslærere og medhjelpere på flere arrangement for ungdom, og har vært viktige bidragsytere i det arbeidet vi gjør i Ung Husflid.

Ungdomsrådet 2024 - 2026

Marie Jørgensborg
Født i 2003. Er medlem i Lillehammer Husflidslag og jobber på Husfliden Lillehammer. Har gått sømlinjen på Sandefjord folkehøgskole. Driver mest med søm og strikking, med interesse for spikking og trearbeid. Har sittet i ungdomsrådet siden oppstarten i 2018, og synes det er viktig å engasjere unge innen husflid, sånn at teknikkene vi driver med vil fortsette å leve videre. Hun er engasjert for både Rødlista og Holdbart konseptet.

 

 

Hans Gregersen
Født i 2006. Medlem i Kristiansand Husflidslag, har jobbet for lokallaget som instruktør og er deltidsansatt på Husfliden Kristiansand. Tar fordypning i fysikk og matematikk på Kristiansand Katedralskole Gimle. Har holdt på med håndverk helt siden han kunne gå, og er mest glad i det som involverer treverk, jern og tekstil. Har vært med i ungsomsrådet siden 2021.

 

 

Sturla Rognskog Mella
Født i 2004. Medlem i Østensjø Husflidslag. Arbeider som IT-utviklerlærling. Har en lidenskap for alt som har med håndverk å gjøre og liker å lære nye teknikker. Ønsker å skape et miljø for ungdommer som er interesserte i husflid gjennom Norges Husflidslag. Har vært med i ungdomsrådet siden 2021.

 

 

 

Ariel Eline Pedersen
Født i 2008. Fra Saltdal, går i 10. klasse på Rognan ungdomsskole. Styremedlem i Nordland Husflidslag. Glad i å strikke, hekle og male. Er også aktiv turner.

 

 

 

Vilde Nena Aarseth
Født i 2006. Studerer ved Førde VGS og er varamedlem i Midtre Sunnfjord Husflidslag. Har alltid vært interessert i det kreative, er nysgjerrig og liker å prøve ut ulike teknikker og materialer. Brenner for en bærekraftig livsstil. Har vært kurslærer i trearbeid og søm. Går på kulturskolen med fordypning i kunstfaget.