Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Porsgrunn

Tilbake

Vi er eksperter på Telemarksbunadene, både til dame og herre. Her i distriktet er det mye å velge i. Som alle butikker i Norsk Flid Husfliden, kan butikken i Porsgrunn levere så å si samtlige av Norges mer enn hundre bunader. Men det er bare bare bunadene fra Telemark som sys her på systua i Porsgrunn og sydamene legger all sin sjel og ære i arbeidet med bunaden sin.

logo


Adresse Storgaten 110
Postadresse 3921 PORSGRUNN
Telefon 35554474
E-post
Nettside

GAMMEL RAUDTRØYEBUNAD FRA ØST-TELEMARK
Gammel modell fra Porsgrunn. Telemarksbunadene går for å være blant de vakreste i landet, og Raudtrøyebunaden er intet unntak. Bunaden viser hvordan man kledde seg til fest tidlig på 1800-tallet, og de rike broderiene er like populære i dag som den gangen.

ØST-TELEMARK GRÅTRØYEBUNAD
Modell fra Porsgrunn.
Navnet på denne staselige mannsdrakten kommer av den tilhørende trøya, og det sies at det kan være opptil 16 sølvknapper i vesten, 20 i trøya og 27 sølvknapper i knebuksa. Buksene kommer både som langbukse og i knelengde. Strømpene kan enten være ensfargede hvite «vriubandsokker» eller tofargede «tvibandsokker». Begge er strikket i ullgarn. Hodeplagg kan enten være hatt eller strikket lue.

0