Du er logget inn som


 

Husfliden Målselv

Tilbake

Målselv Husflidslag eier og driver utsalget HUSFLIDEN MÅLSELV med systue i lokaler i Bardufoss sentrum. Her selges lagets egne, lokalt tilvirka produkter og tjenester:

logo


Adresse Postboks 1200
Postadresse 9326 BARDUFOSS
Telefon 77834670
E-post
Nettside

MANNSBUNADEN FOR BARDU OG MÅLSELV
Trøye med knebukse eller langbukse er i svart klede. Vesten er i rødt «rutatøy», dobbelknept med slag og med rygg i lingrått stoff. Vanlig kvit bunadskjorte i bomull, uten broderi. Knappesølje med løv i halslinninga og sølv-mansjettknapper i handlinningene. Knapper i sølv, 14-16 stk. til trøya, 4-6 stk. til knebuksa og 10 stk. til vesten. Små knapper til barnebunad og store til voksne. Strømpene er rett- og vrangstrikka i kvitt, rødt eller grønt ullgarn. Strømpebandene er vevd eller fletta i valgfri farge. Skjoldlue eller hatt med flat pull og brem. Svarte bunadsko hører med.

KVINNEBUNADEN FOR BARDU OG MÅLSELV
Stakk og liv er i svart, mørkeblått, mellomblått eller grønt ullstoff. Broderiet er inspirert av motivet på ei lue, trolig fra Oppdal. Trøya kan være i rødt ullstoff eller i samme stoff og farge som bunaden. Skjorta er i kvit lin med broderi i kvitsøm eller i bomull med musetaggkant på mansjettene. Understakk i bomull, svarte strømper og bunadsko hører med. Bunaden for Bardu og Målselv eies og forvaltes av Målselv Husflidslag.

0