Du er logget inn som


 

Husfliden Lillehammer

Tilbake

Hos oss får du varer av varig verdi. Vi skal gjøre vårt beste for å forvalte norsk kulturarv og formidle denne videre. I tiden vi lever i. Tradisjon og nyskapning skal gå hånd i hånd. Vår ambisjon er å tilby varer av beste kvalitet som er til glede i lang, lang tid. Velkommen til Husfliden Gjøvik & Lillehammer!

logo


Adresse Storgata 47
Postadresse 2609 LILLEHAMMER
Telefon 61267070
E-post
Nettside

Vi har drevet husflid i Lillehammer sentrum siden 1916. På systua vår i 2. etasje spesialiserer vi oss på bunader fra Gudbrandsdalen. Mange av syerskene har svennebrev i bunadtilvirkerfaget og dessuten har vi gleden av å ha en lærling på systua.

Vi har alle garnkvaliteter fra Rauma Ullvarefabrikk og Du Store Alpakka. Vi har også diverse annet garn og artig tilbehør som skal krydre en strikkers hverdag. Dessuten fører vi et stort utvalg av pledd, smijern, tøfler, klær, smykker og annet pynt til hjemme ditt.

GUDBRANDSDALSBUNADEN
Gudbrandsdalsbunaden, også kalt Gudbrandsdalens festbunad og Gudbrandsdalens festdrakt, ble ferdigstilt i 1923. Hulda Garborg, kunstmaler Axel Waldemar Johannessen og hans kone Anne som var syerske, sto bak dette.

Gudbrandsbunaden leveres i svart eller blått ullstoff med håndbroderte blomster av ullgarn og metalltråd. Bunaden kan leveres uten forkle, eller med forkle i svart silke eller av ull i samme farge som stakken. Broderiet på bunaden med forkle er forskjellig fra den uten forkle.

RONDASTAKK

Rondastakken har flere valgmuligheter enn mange er klar over. Til livet kan du velge blant 5 rutastoff og 10 damask- eller faconnéstoff, inklusive håndvevde stoffer. Av stakkestoff har vi mer enn 5 ulike varianter av stripemønster og farger samt håndvevde stoffer. Det brukes bunadskjorte i lin eller bomull med nupereller, eller håndbrodert med kryssesting og trådtunger.

0