Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Kristiansand

Tilbake

NORSK DESIGN OG VEST-AGDER BUNADER I SNART 100 ÅR
Vi har to butikker i Vestagder Husflid. Den ene ligger i Store Elvegate i Mandal og den andre ligger i Gyldenløves gate i Kristiansand. Vi har spesialisert oss på norsk design og bunader fra Vest- Agder.

logo


Adresse Gyldenløves gate 6 A
Postadresse 4611 KRISTIANSAND S
Telefon 38070695
E-post
Nettside

Mye har forandret seg siden oppstarten i 1924, og vi har gjort endringer i takt med tiden, men vi er stolte av å bære tradisjonen med å sy Vest-Agder bunaden videre.

Vi ønsker å tilby varige produkter av høy kvalitet og har en genuin interesse for norsk design og norske husflids- og håndverkstradisjoner. Vi er opptatt av det som skapes i Norge, samtidig som vi byr på solid skandinavisk design og håndverk.

 

MANNSBUNAD FRA VEST-AGDER OG KVINNEBUNAD FRA VEST-AGDER MED PLISSESTAKK
Mannsbunaden fra Vest-Agder bygger på materiale fra 1800-tallet. Det var skredder Joh. Abrahamsen i Mandal som utarbeidet bunaden på 1950-tallet.

VEST-AGDERBUNAD MED STRIPESTAKK OG MØNSTRET FORKLE
Til Vest-Agder-bunaden kan man velge mellom tre stakker: stripestakken, plisséstakken eller rynkestakken. Alle de tre stakketypene ble brukt av kvinner i Vest-agder omkring 1850. Stakken har høyt liv, den sitter ikke i livet, men henger noen centimeter over. En vevd sele under snørelivet holder stakken oppe. Selen er festet i stakken med knapper – en bak og to foran. Bak går stakken opp i en spiss der knappen sitter. Stakkene er side, men ikke sidere enn at man lett kan bevege seg i dem.

0