Barnas lørdag på Deichman Grünerløkka: Lær å spinne og karde med ull.
Husflidskonsulenten i Oslo, Kristine Fornes fra Norges Husflidslag kom til biblioteket for å lære bort hvordan man karder og spinner ull. Alle som ville fikk prøve å spinne ull til garn på håndtein, blande ull i ulike farger på blandebrett og karde ull med håndkarder og kardemaskin. Alle fikk kjenne på ull rett fra sauen som var uvasket og full av lanolin, se på ullsorter fra pelssau og spælsau og se forskjellen på kardeull og spinneull.

Sine, Erika og Sturla var instruktører og demonstrerte karding og spinning. Sine og Erika er tidligere medlemmer av Ung Husflid i Østensjø Husflidslag og Sturla er med i Ungdomsrådet i Norges Husflidslag.

Aktiviteten passet alle aldre og det trengtes ingen forkunnskaper. Det ble kardet mye ull, både med håndkarder og på maskin og det ble tvinnet mange flotte ullsnorer i vakre farger.

 

Olav, 9 år, deltok på karde- og spinnedag på Deichman Grünerløkka i Oslo. Både Olav og broren hans deltok på kurs på biblioteket i fjor også, og kom hjem med noen nydelige kardeflak blandet på blandebrettet. Disse ble påbegynt spunnet på kurs, og ble gjort ferdig hjemme på håndtein. Da moren kjøpte seg en bordvev, ble tråden til den eldste broren, en del av et skjerf som er i bruk daglig.