Norges Husflidslag v/Ung Husflid-teamet inviterer håndverksinteresserte ungdommer i alderen 14-25år til nytt inspirasjonskurs, denne gang i Trøndelag. Bli med på en lærerik helg, og møt andre ungdommer med samme interesse (fra hele landet).

Sted: Scandic Hell, Hotell, Trondheim lufthavn Værnes

Tid: 24.11 – 26.11.2023 (oppstart fredag kl. 18.00, avslutning søndag kl. 14.00

Påmeldingsfrist: 26.10.23

Pris: kr 3800,- Dette dekker mat og overnatting i dobbeltrom fra fredag til søndag. Selve kurset er gratis for Ung Husflid-medlemmer i alder 14-25 år. For ikke-medlemmer er kursavgiften 500,-

 

Helga er todelt, der en del består av organisasjonsopplæring, og den andre kurs i ull og ullteknikker. Begge delene er for alle deltagerne.

Organisasjonskurs

Alle medlemmer i Norges Husflidslag har stemmerett fra det året de fyller 14 år. Vi vil snakke om hva dette innebærer, og hvordan ungdomsmedlemmene kan bruke sin stemme for å påvirke organisasjonen. Finn ut hva det vil si å være tillitsvalg, hvordan årsmøter fungerer m.m. gjennom diskusjon og praktiske aktiviteter.

Ullteknikker

Norsk ull er et av de mest bærekraftige fibrene vi har, og er et svært allsidig materiale som kan brukes til mye. Lær mer om ullas egenskaper, ulike ullkvaliteter og om prosessen fra sau til garn. Prøv ulike teknikker som karding/spinning, farging av ull og garn, toving m.m.

 

Kurslærere: Husflidskonsulentene Karin-Johanne Ness, Annie Eikenes, Kristine Fornes, Eini Wahl og Lene Rasch.

Påmelding sendes til Eini Wahl innen 26.10.23. Epost , tlf 41411712.