Norges Husflidslag v/Ung Husflid-teamet inviterer ungdom i alder 14-26 år til en trivelig håndverkshelg på Værnes i Trøndelag.

Dette er kurset som opprinnelig var planlagt i november 2023. Pga få påmeldte har vi valgt å utsette ungdomskurset til april, og håper vi da får bedre reiseforhold og unngår eksamensperioder.

Dette kurset er dessverre avlyst, pga uforutsette utfordringer. Vi kommer sterkere tilbake ved en senere anledning!

 

Sted: Scandic Hell, Hotell, Trondheim lufthavn Værnes

Tid: 19.04 – 21.04.2024 (oppstart fredag kl. 18.00, avslutning søndag kl. 14.00,

 

Kurset må ha minimum 15 deltagere for å gjennomføres.

Helga er todelt, der en del består av organisasjonsopplæring, og den andre kurs i ull og ullteknikker. Begge delene er for alle deltagerne.

Organisasjonskurs

Alle medlemmer i Norges Husflidslag har stemmerett fra det året de fyller 14 år. Vi vil snakke om hva dette innebærer, og hvordan ungdomsmedlemmene kan bruke sin stemme for å påvirke organisasjonen. Finn ut hva det vil si å være tillitsvalg, hvordan årsmøter fungerer m.m. gjennom diskusjon og praktiske aktiviteter.

Ullteknikker

Norsk ull er et av de mest bærekraftige fibrene vi har, og er et svært allsidig materiale som kan brukes til mye. Lær mer om ullas egenskaper, ulike ullkvaliteter og om prosessen fra sau til garn. Prøv ulike teknikker som karding/spinning, farging av ull og garn, toving m.m.