Du er logget inn som

 

Midt-Norsk Ung Husflid instruktørkurs

Tilbake

Vi arrangerer kurshelg for instruktører i Ung Husflid!

Temaet er «Rundt Bålet» og vi har lagt kurshelga til Stiklestad, 30. september – 02. oktober!

Det er flere interessante kurs å melde seg på, og vi får en sosial overraskelse på lørdagskvelden, ute på museumsområdet til Stiklestad Nasjonale Kultursenter!

Alle er velkomne til å delta!

Påmeldingsfristen er 10. september!

main image

Det blir mulig å melde seg på ett kurs denne helga, som går over åtte timer lørdag og fire timer søndag. Tema for helga er «Rundt Bålet» og kursene retter seg etter det!

KURSENE ER:

KURS KURSLÆRER
1.      Ull og håndtein Gunhild Rikstad
2.      Trearbeid Kai Johansen (kurset er fulltegnet)
3.      Søm i dongeri Marit Elin Wandsvik
4.      Kaffepose i skinn Ann Tove Rønning
5.      Bålvott Signe Amalie Sandsør

Mer info om kursene finner du lenger ned i dette dokumentet.

PÅMELDINGEN SKJER PÅ NETT I ÅR!

Gå inn på denne lenken: – husflid.no eller søk opp «Midt-Norsk Ung Husflid instruktørkurs» i kurskalenderen på nettsiden til Norges Husflidslag. Inne i påmeldingen er det et nedtrekksfelt hvor du velger deg et kurs. Er kurset fullt må du velge et annet. Vi beregner 10 plasser på hvert kurs! Spørsmål til påmeldingen? Ta kontakt med Signe Amalie Sandsør (47891881).

OBS! PÅMELDINGSFRISTEN ER 10. SEPTEMBER!

KOSTNAD

Kursavgift for ikke-medlem i Norges Husflidslag er kr. 1600,-

Kursavgift for medlem i Norges Husflidslag er kr. 1440,-

Kursavgift for ungdom (14-18 år) som kun deltar lørdag er kr. 500,-

Materialpakker til hvert enkelt kurs kjøpes av kurslærer direkte.

 

HOTELL

Deltakerne bestiller og betaler hotell selv.

Ring Stiklestad Hotell AS: +47 74044200

E-post:

 

Pris pr. deltaker fredag til søndag:

Helpensjon kr 3585,-

Inkluderer: 2 x lunsj, kaffebevertning, pausematbuffet, 2 x middag, overnatting i enkeltrom med frokost 2 netter.

Del i dobbeltrom: kr 3185,-

 

Pris pr. deltaker lørdag til søndag:

Helpensjon 2585,-

Inkluderer: 2 x lunsj, kaffebevertning, pausematbuffet, 1 x konferansemiddag, overnatting i enkeltrom med frokost 1 natt.

Del i dobbeltrom: kr. 2385,-

 

Vi ønsker at Ung Husflid-medlemmer også deltar på kurs! 

Ungdom fra 14-18 år inviteres til å delta på dagskurs lørdag, for medlemmer kr 500,- (inkluderer kursavgift og dagpakke på hotellet). Ikke-medlemmer kr 700,-

De kan velge fritt blant kursene, men spesielt Bålvott-kurset er rettet mot ungdom. Følg påmeldingen som nevnt, og velg kurs fra nedtrekksmenyen.

Ungdom fra 19-26 år inviteres til å delta hele helga, på lik linje som voksne medlemmer.

Kontaktperson: Tove Solvang Rian.

 

PROGRAM

Detaljert program kommer, men i hovedsak er det åtte timers kurs på lørdag og fire timers kurs på søndag. Vi tar gode avbrekk med pausemat innimellom arbeidsøktene. Det blir info og samtaler rundt det å arrangere aktiviteter for Ung Husflid. Når det kommer til middag tilbys det både fredagskveld og lørdagskveld. Vi håper så mange som mulig vil delta på middag lørdag, da vi skal få en opplevelse av de sjeldne inne på museumsområdet til Stiklestad Nasjonale Kultursenter!

 

VELKOMMEN TIL EI INHOLDSRIK HELG PÅ STIKLESTAD!

Hilsen styret i Trøndelag Husflidslag nord

 

INFO OM DE ULIKE KURSENE

 

KURS 1. Ull og håndtein, ved Gunhild Rikstad

OM GUNHILD: Gunhild Rikstad har sin tekstilkunnskap fra Fosen folkehøgskole og årsstudium folkekunst ved Universitetet i Sørøst-Norge, avd. Rauland. Hun har jobbet på museum i over 20 år og underviser også i tekstil på Sund folkehøgskole. Til daglig er hun fagleder for formidling ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

OM KURSET: På kurset får man lære å spinne ullgarn på handtein fra forgarn og råull. Deltakerne får kunnskap om ullegenskaper og ullkvaliteter. På lørdag vil Gunhild lære bort spinning med forgarn, ullkunnskap, karding og kamming av ull, samt spinning av kardet/kammet ull. På søndag blir det fokus på tvinning av ull, vasking av hesper med ullgarn, og spinning, kamming, karding etter eget ønske.

TA MED: Ha på klær som tåler å bli skitten. Ha evt. med et forkle. Ha på gode sko å stå i.

Materialerkostnader kr 400,- inkluderer forgarn, råull og handtein. Fratrekk for handtein hvis man har egen.

 

KURS 2. Trearbeid, ved Kai Johansen

OM KAI: Kai er en av landets beste treskjærere! Han er for tiden engasjert i prosjektet «Treets mester», som Fortidsminneforeningen står bak. Kort forklart skal Kai få bryne seg på å kopiere døra til Urnes stavkirke. Kai er ellers en av personene bak AKS – Auskin Kreative Senter, som blant annet har kurs og formidling av handverk, kunst og kreativ selvutfoldelse. Ellers finner du Kai på Stiklestad Nasjonale Kultursenter, hvor han er en av handverkerne bak middelaldergården Stiklastadir.

OM KURSET: Kai vil lære bort hvordan man lager skje i bjørk/lind, smørkniv i bjørk, krympeboks i selje/or og kvessing av kniver. Han vil også vise ulike dekorteknikker, men han tilpasser det etter tidsbruken til deltakerne på kurset.

TA MED: Ha på klær som tåler å bli skitten. Ha evt. med et tykt/stødig forkle. Ta med kniv, gjerne «Rundt Bålet»-pakken hvis mulig.

 

 

KURS 3. Søm i dongeri, ved Marit Elin Wandsvik

OM MARIT: Marit går også under navnet ”Rådyrdama”, da hun har en lang karriere som syerske i rådyrskinn. Hun bor på Ytterøya, hvor hun får råvarene fra den lokale rådyrstammen. Marit syr også i andre skinn, tekstil, tar forskjellige søm-oppdrag, som blant annet går ut på reparering, tilpassing og i tillegg montering av bunader.

OM KURSET: På kurset blir det fokus på søm og redesign, og hovedoppgaven blir å designe og sy seg et arbeidsforkle. Forkleet er tenkt til bruk ved aktiviteter rundt bålet, både spikking og matlaging. Andre småprosjekter kan også sys, f.eks. arbeidslomme/verktøylomme eller sakseetui. (Verktøylomme – Verktøylomme – husflid.no)

TA MED: dongeribuksene som ligger bakerst i klesskapet, saks, oppspretter, knappenåler, sterk sytråd, tekstil/knapper/bånd/annet du evt. vil dekorere forkleet med, papir og blyant hvis du vil tegne skisser. Symaskin om du vil, men det blir mulighet for å låne!

Materialkostnad kan forekomme.

 

 

KURS 4. Skinnarbeid, ved Ann Tove Rønning

OM ANN TOVE: Ann Tove har i en årrekke jobbet med formidling av kunst og handverk, blant annet som lærer. Hun er glad i både quilting, garnfarging, bunadsaum og samiskinspirert handverk. Ann Tove er styreleder i Trøndelag Husflidslag nord.

OM KURSET: Kurset går ut på å sy seg en samiskinspirert «kaffepose», som er ideell for å ha med på tur. Det blir litt teori rundt samisk handverk.

TA MED: Ann Tove ordner materialpakker på kr 400,- som betales ved kursstart. Ta med en liten saks og en fingerbøl.

 

 

KURS 5. Bålvott, ved Signe Amalie Sandsør

OM SIGNE AMALIE: Signe Amalie har utdanning innen arkeologi, kunst og handverk og pedagogikk. Hun jobber til daglig som museumsformidler ved Stjørdal museum Værnes, og er sekretær i Trøndelag Husflidslag nord.

OM KURSET: Signe Amalie vil lære bort hvordan man syr bålvotter. Det blir fokus på dekorering, applikering og ulike typer dekorsting. Vottene pyntes med et hjertebånd. Kurset passer fint til Ung Husflid-medlemmer under 18 år.

TA MED: Signe Amalie ordner materialpakker, som betales ved kursstart. De inneholder nål, ullstoff, broderingsgarn og ullgarn. Ta med tekstil hvis du vil sy på, eller andre ting å dekorere vottene med. Ta eventuelt med ullstoff, f.eks. en tovet ullgenser, gammelt ullteppe eller lignende hvis du vil lage din helt spesielle vott. Ta også med saks og knappenåler!

0