Du er logget inn som

Kurs i neverfletting, Råde Husflidslag

Lørdag 2. november 2024

Sted:

Råde stasjon

Arrangør:

Råde Husflidslag

Type:

Tresløyd

Priser:

Ordinær pris: Kr. 0,-


Bli medlem

Organisering av kurset:

Kurset starter med neversanking rundt St.Hans. dette er frivillig.

Videre blir det undervisning de to første helgene i november. 2 og 3 nov. og 9 og10 november. 10.00-16.00 alle dager.

Kurslærer, Jorunn Sørby, har drevet med neverfletting på hobbybasis siden 1980 og er ellers generelt opptatt av gamle håndverks- og husflidsteknikker, særlig liker hun naturmaterialer og å gjøre ting fra grunnen av.

Kurset starter med neversanking rundt St.Hans-tid. Never må flekkes mens den slipper lett, fra midtsommer til ca første uke i juli, litt avhengig av vær og klima.                                             Jeg kommer tilbake med dato for sanking når den er satt. Det er mulig å få kjøpt never på kurset, hvis du ikke kan delta på sankingen, ca. kr 400,-.


Kurset starter med grunnleggende fletteteknikker, som skråfletting, rettfletting og en kombinasjon av dette. Videre fortsettes det med valgfrie oppgaver ut fra kvalitet og egenskaper på den neveren som er tilgjengelig. Produkter du kan velge er neverstjerne, sko, neverkont eller veske, veggkurv, rett eller skrå kurv med hank mm.

Utstyr:

Stanlykniv, saks, tommestokk, klesklyper i tre, 90 graders vinkel og en lang linjal i stål/aluminium. Never hvis du har.

Teksten er delvis hentet fra Middelalderverksteders nettside

0