Du er logget inn som

Midt-Norsk Ung Husflid Instruktørkurs

Fredag 14. april 2023 -
Søndag 16. april 2023

Sted:

Thon Hotel Kristiansund

Arrangør:

Møre og Romsdal Husflidslag

Type:

Ung Husflid

Priser:

Ordinær pris: Kr. 0,-


Bli medlem

I år er det Møre og Romsdal Husflidslag sin tur å arrangere Midt-Norsk Ung Husflid Instruktørkurs. Etter noen år i «utakt» vender vi tilbake til tradisjonen med arrangement første helga etter påske. Vi vil gjerne invitere dere til Kristiansund helga 14.-16. april 2023. Vi tilbyr fire spennende kurs, som alle kan brukes i Ung Husflid-sammenheng. Vi vil oppfordre lokallaga i alle de tre samarbeidsfylkene til å legge dette inn i planene sine for våren. Grip denne sjansen til å tilby dine Ung Husflid-instruktører nyttig faglig påfyll. Vi ønsker velkommen til Thon hotell på Innlandet i Kristiansund.

Kurset starter fredag 14. april 17.30 (registrering) og avslutter søndag 16. april ca kl 15.00.

Detaljert program kommer senere, men i hovedsak er det åtte timers kurs på lørdag og fire timers kurs på søndag. Vi tar gode avbrekk med pausemat innimellom arbeidsøktene.

Kurs 12 timer / Kurslærer

  • Brikkevev / Helene Henriksen
  • Omsøm/ redesign / Ida Melling Bolme
  • Syrefarging av restegarn og enkel hekling / Janne Wie
  • Tagging i tre, dekorteknikker og symbolbruk / Skafti Helgason

Har du spørsmål ta kontakt med Kari Folden (99585306) eller Janne Wie (45416737).

BINDENDE PÅMELDING INNEN 9. mars 2023.

Priser

  • Pris for medlemmer i Norges Husflidslag er kr. 5200,- (inkl. hotell og fullpensjon) enkeltrom
  • Pris for medlemmer i Norges Husflidslag er kr. 4800,- (inkl. hotell og fullpensjon) dobbeltrom
  • Pris for ikke medlemmer i Norges Husflidslag er kr. 5500,- (inkl. hotell og fullpensjon)
  • Pris for medlemmer som ønsker å delta kun på dagtid, fredag, lørdag og søndag (inkl. mat): 2500,-.

Allergier meldes inn via påmeldingsskjema. Materialpakker til hvert enkelt kurs kjøpes av kurslærer direkte. Pris er oppgitt under hvert enkelt kurs. Alle kursene er tilrettelagt for aktiviteter i Ung Husflid. Velkommen til en inspirerende helg på Innlandet i Kristiansund.

Påmeldingsskjema sendes:

Beskrivelse av kursene:

Kurs i brikkevev ved Helene Henriksen

Om Helene: Helene Henriksen er husflidskonsulent i Møre og Romsdal. Helene har tidligere jobbet både i tekstilindustrien og på Husfliden som bunadtilvirker. Det første møtet med brikkevev hadde hun allerede på ungdomsskolen. Siden har teknikken fulgt henne, som en av mange tekstile teknikker hun har holdt kurs i.

Om kurset: Deltakerne får veve enkle brikkebånd som lett kan brukes i arbeid med barn og unge. Vi skal prøve oss på et lokalt bånd med røtter fra 300-tallet, samt rekke innom et prøvebånd der deltagerne kan teste ut ulike teknikker. Kurslærer holder brikker og garn.

Ta med: Skrivesaker, saks, et belte som passer til deg selv (ikke for bredt).

Materialkostnader for garn, brikker og anna forbruksmateriale: ca. 400,-

Kurs redesign/omsøm ved Ida Melling Bolme

Om Ida: Ida Melling Bolme, 34 år og bor i Surnadal. Jobber i barnehage i tillegg til å drive sin egen lille bedrift med søm og mønsterdesign. Når det kommer til barn og søm er hun opptatt av kreativitet, mestringsfølelse og at de lager noe som kan brukes.

Om kurset: Planen er å sy om jeans til en veske, lek med dekorsøm og farger. Vi syr også forskjellige mindre prosjekter av restene.

Ta med: Symaskin, jeans (gjerne flere), fargeglade sengetøy, til å dekorere, sy hanker osv. Fargerik sytråd, jeansnål, stoffsaks, skrivesaker, knappenåler/wonderklips, skjøteledning på min 2 meter.

Materialkostnader: 0

Kurs i syrefarging av restegarn/ enkel hekling ved Janne Wie

Om Janne: Janne Wie har drevet med håndarbeid fra før skolealder. Søm, hekling og strikking var en stor del av hverdagen frem til hun ble introdusert for syrefarging i 2018. Dermed fikk restegarnet fart på seg og ble farget om. Dette passet godt inn i bildet av redesign som har vært fokus i mange år.

Om kurset: Restegarn i lyse farger hespes opp og farges med syrefargar på lørdag. På søndag blir det et enkelt heklekurs rettet mot aktiviteter med barn.

Ta med: Rent ullgarn og/ eller garn med superwashbehandling. Garnet kan inneholde litt kunstfiber (maks 25%). Ta ikke med alpakka (kløvdyr), kurslærer er allergisk. En pølse/grillklype (kan ikke brukes til mat senere) og en saks. Hekling: Ensfarget restegarn i lyse farger som passer til heklenål 3,0 til 3,5 i valgfri fiber.

Materialkostnader: 200,-

Kurs «Tagging i tre» ved Skafti Helgason

Om Skafti: Skafti Helgason har drevet med trearbeid i hovedsakelig grønt virke i flere år, og er opptatt av kulturhistoriske dekorteknikker som karveskurd og kolrosing, fargebruk og bruken av enkle dekortyper i folkekulturell sammenheng.

Om kurset: "Tagging i tre" tar for seg bruken av dekorteknikker før og nå. Vi går gjennom bruken av kniven som dekorverktøy, grunnleggende mønsterforming og mønsterbruk. Vi arbeider med kniv til rissing, kolrosing på bjørk, lager enkelt spillebrett, og kanskje vi prøver oss på enkel karveskurd. Underveis snakker vi om dekor av alt fra husgeråd til hus, og hvorfor enkelte mønster går igjen. Målet med kurset er en forståelse for mønstertyper skåret og risset i tre, og måter de kan brukes med barn og unge. Det blir en kulturhistorisk gjennomgang i bruken av mønstertyper fra eldre til nyere tid.

Materialkostnad: ca. 200,-

Ta med: Skrivesaker, blyant, viskelær, linjal, passar, vanlig spikkekniv. Ta gjerne med dekorkniv fra

Rundt Bålet-pakka om du har.


Ta kontakt på for påmeldingsskjema.

0