Fra 2024 tiltrer Ellen Krageberg som direktør i Norges Husflidslag. Ellen kommer fra stillingen som direktør ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Ellen Krageberg har årelang erfaring innenfor frivilligheten, både som engasjert medlem, tillitsvalgt på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå, og som ansatt.

I tillegg til sin nåværende rolle som leder av Norsk senter for folkemusikk og folkedans, har hun vært styreleder i Norges Bygdekvinnelag og informasjonskonsulent i Norges Bygdeungdomslag. Hun har en master i kulturarv fra Universitet i Oslo, master i Innovasjon og næringsutvikling fra Høgskolen i Lillehammer, samt annen utdannelse innen økonomi og ledelse.

Jeg ser veldig frem å starte! Norges Husflidslag gjør en god og nødvendig jobb med immateriell kulturarv, og har et stort nettverk med kunnskapsrike frivillige og ansatte. Jeg gleder meg stort til å være med på dette arbeidet, sier Ellen Krageberg.

Ellen har et godt etablert kontaktnett innen frivillighet og kulturorganisasjoner. Dette kombinert med bred utdannelse innen kulturarv og ledelse gjør meg overbevist om at hun vil være et positivt bidrag til organisasjonen, sier styreleder i Norges Husflidslag, Barbro Tronhuus Storlien.

Når Ellen overtar stillingen ved årsskiftet er det etter Marit Jacobsen, som går av med pensjon. Marit har vært direktør siden 2009.

Først vil jeg gratulere Ellen med jobben, hun har mye å se frem til!, sier Marit Jacobsen. Jeg har hatt en fantastisk spennende jobb de siste 15 årene. Gjennom arbeidet i Norges Husflidslag har jeg møtt utallige engasjerte og kunnskapsrike mennesker, både frivillige og ansatte over hele landet. Jeg kommer nok ikke til å pensjonere meg helt, men fremdeles være aktiv i kulturlivet.

 

Ellen Krageberg tiltrer i stillingen fra 1. januar 2024.