Den første uka av ferien har 52 skoleelever deltatt på Larvik Husflidslags kreative sommerskole i Verksgården. Ei uke full av kunnskap, håndverk og nye vennskap. Målet for det kreative sommerkurset for barn er å skape interesse for håndverk.

Vi som husflidslag har et ansvar for å videreformidle ulike håndverkstradisjoner til nye generasjoner. Vi gir de unge et kreativt opplegg i fem dager. Kurset er organisert slik at barna deltar på alle aktivitetene. Hver stasjon er bemannet med dyktige kunsthåndverkere/ pedagoger, både unge og voksne ledere.

På kurset har de spikket håndtak til hoppetau som ble tvinnet med en tau-slåe.

Ulike stingtyper har de lært å brodere på ullstoff. Her ble det brukt restestoff fra bunadsøm. Det ble fine sakse etui. Det var tre Ung Husflidsmedlemmer som var veiledere for denne oppgaven

Snekkeroppgaven i år var å lage serveringsbrett med trenagling som bindingsmetode. Det ble tøffe serveringsbrett med håndtak av tauverk som var sveipet på Sjøfartsmuseets minireperbane. Som tidligere år hadde vi et godt samarbeid med Larvik Museum med god formidling om lokal polarhistorie.

Og maken til flotte badevesker; veskene er av lin og er sydd på symaskin. De er også foret med gjenbruk av gamle gardiner. De ble dekorert med mønster fra trykkblokker. Utrolig mange vakre vesker henger over skuldra til deltakerne på vei hjem til sommerferie.

Fredagen hadde vi utstilling av elevarbeidene. Det var folksomt med mange fornøyde barn, stolte foreldre og besteforeldre. Det var imponerende mye fint å se.

Da håper vi på en flott kreativ sommerskole også neste år.

Tekst: Synøve Birkeland Svendsen