Siste uken i juni arrangerte Nordland husflidslag i samarbeid med ungdomsrådet i NH, sommerkurs for ungdom. Kurset ble holdt på Sjunkhatten leirskole, ca.20km utenfor Bodø sentrum.  Deltakerne kom fra Tjøtta, Leirfjord, Mo i Rana, Saltdal og Stjørdal. På grunn av sykdom ble deltakerantallet litt redusert i siste liten, og endte med 6 som gjennomførte kurset.

Ungdomsrådet stod for det faglige opplegget til kursets som hadde «Til tursekken» som tema. Det ble sydd sekk etter mønster av Hans Gregersen, fra Kristiansand. Han var også instruktør på kurset sammen med Annie Eikenes, husflidskonsulent i Vestfold og Karin-Johanne Ness, husflidskonsulent i Nordland. Deltakeren fikk boltre seg i forskjellige materiell, og de ferdige sekkene fikk helt personlige uttrykk. De laget også perm til å samle oppskrifter i, neverslire til egen kniv, spikket fjøl med kollrosing som dekor, sydde bålvott og laget rørepinner og kjennepinne. Ett ukers kurs inneholder også mye sosialt, og når sommeren så til de grader ankom Nordland denne uken, måtte vi kjøle oss ned i det nydelige Vatenvatne, et fint ferskvann en liten spasertur fra leirskolen. Gradestokken viste rundt 30*C noe som er helt uvanlig på denne tiden av året. Ringspill turnering hadde vi også. Med selvlaget pinner og regler, og fin premie til den som sammenlagt fikk flest poeng.

Ved evalueringen hadde ungdommene bare positive tilbakemeldinger å gi. Når vi spurte om de kom til å anbefale dette til andre de kjenner, var svaret kort og kontant, «Det har vi alt gjort». De lurte også på om vi ikke kunne ha et nytt kurs til høsten, syns det var veldig lenge å vente til neste sommer.

Planene for nytt sommerkurs for ungdom er i gang, og vil bli i uke 26 i 2023.