Du er logget inn som

Andreas Emanuel Söderlund

Andreas Emanuel Söderlund er håndverker, designer og kunstner som er bosatt på Turøy utenfor Bergen. Söderlund jobber i tillegg som ansvarlig snekker og fagsjef på Den Nasjonale Scene i Bergen. Söderlund kommer fra Finland. For tiden bygger han sitt fremtidige verksted og atelie i et naust ved fjorden i Turøy.

Söderlund er selvlært og har utviklet sin håndverksstil over mange år. Söderlund har sans for å være eksperimentell, spontan og følge sin intuisjon. I flere år har han levert spikkede skjeer til flere restauranter i Bergen, blant annet Michelin-restauranten Bare. For tiden bruker Söderlund mye tid foran dreiebenken eller med treskjærerjern. Han utsmykker gjerne sine arbeider med bladgull, treskjæring og maling.

Trind er det svenske ordet for trinn, rund eller fyldig. Trind er et robust sidebord laget av eik på 110 kg. Det er dreid og utskjært for hånd, pusset og oljet. Trind var et av fem finalistprodukter som ble valgt av juryen i Holdbart Håndverk 21-22:Tidløs. Söderlund mottok diplom for godt håndverk under åpning av Håndverksbiennalen 2022, og juryen mener at bordet kan tilføre et skulpturelt element i en ellers vanlig stue. Trind bryter med et tradisjonelt bord, og formen er med på å løfte et bord utover sin bruksfunksjon. Juryen ser frem til å se mer av hans særegne arbeid og gode formidlingsevne i sosiale medier. Gratulerer!

«Ofte har og naturens krefter noe å si om hvordan sluttresultatet blir, ettersom tre er et levende material med sin egen vilje, noe vi mennesker ikke alltid kan styre over.»
Andreas Emanuel Söderlund, 2022

Kontakt
Instagram: @aesoderlund
Nettside: https://www.andreasemanuel.com/

0