Vefsn Husflidslag har valgt seg broderingsteknikken av Nordlandsbunaden som sitt Rødlisteprosjekt, og i samarbeid med Lill Tidemann og Liv Nakstad har det nå blitt laget en brosjyre, «Brodering av Nordlandsbunaden – Sting for sting» med tekst og foto av egne broderier.

Nordlandsbunaden har sitt utspring fra Vefsn, utarbeidet etter en bringeklut fra gården Røyten. Den første bunaden ble presentert i 1928, så denne vår kulturbærer fyller i år 90 år. Vi kan i dag velge mellom blått eller grønt stoff og den broderes i harmoniske farger. Den fremstår som veldig pen, og vi kan alle være stolte av at vår bunad har blitt kåret som landets peneste bunad flere år.

Vi har med dette et ansvar for at broderingen blir penest og riktigst mulig utført. Det har til nå ikke kommet ut en god nok arbeidsbeskrivelse, og dette har lenge vært et stort savn. Man kan gå på kurs å få rettledning der, men folk bor spredt så kursmuligheten er jo ikke tilgjengelig for alle.

Lill Tidemann har vært kursinstruktør i 20 år, og ønsker å dele sin brede kunnskap på området med nye bunadssyersker. Liv Nakstad har også brodert bunad i mange år, hun broderer for Norsk Flid Husfliden Mosjøen og har også holdt kurs for kommende kurslærere i bunadsbrodering.

Alle som kjøper seg Nordlandsbunad hos Norsk Flid Husfliden Mosjøen vil få tilbud om å kjøpe denne brosjyren. Alle Norsk Flid-butikkene vil få tilbud om å kjøpe inn brosjyren. Brosjyren har en utsalgspris på kr.342,- inkl. porto. Den kan også bestilles på mail hos 

Vårt Rødlisteprosjekt har blitt godkjent av både Nordland Fylkeshusflidslag og av Bunadsnemda.