Synlighet er viktig for å vekke andres oppmerksomhet, og dermed gjøre dem nysgjerrige på lokallaget og hva Norges Husflidslag står for. Her finner du noen ressurser til profilering og rekruttering som kan brukes til Husflidsdagen, men også i andre publikumssammenhenger.

Profileringsmanual
Last ned informasjon om logobruk, filtyper, farger og fonter her: 2022 – Logobruk Norges Husflidslag


Logoer
Last ned logoen til lokallag, regionlag, håndverkerlag og Norges Husflidslag i ulike formater. Her er også informasjon om bruk av farger og fonter: Se logoer.

         


V
ervemateriell
Lokallag kan bestille vervekort (A6) med innmeldingsinformasjon på baksiden fra nettbutikken. De er gratis, bestiller betaler kr. 150 i frakt. Kommer i pakker á 100 stk. QR-koden og nettsideadressen på baksiden av kortet går til husflid.no/blimedlem. Bestill vervekort her.


Ressurser til sosiale medier og presse

Skriv gode pressemeldinger, og informer lokalavis eller -radio om prosjekter og aktiviteter lokallaget arrangerer. Bruk Facebook og Instagram for å dele om aktiviteter i regi av laget, og å invitere flere til å bli medlem. Fortell om hva laget gjør, og vær åpen om at dere ønsker flere velkomne, selv de som ikke er medlemmer (enda!). Del både om aktiviteter som kommer, og som har vært.

 

Alt kan fikses
Forslag til pressemelding Klesbyttedagen 2024
Forslag til leserinnlegg Klesbyttedag Fikselaug 2024
Bilder til sosiale medier
Invitasjon sosiale medier


Husflidsdagen 2024

Forslag til pressemelding Husflidsdagen 2024
Bilder til sosiale medier
Invitasjon sosiale medier
Tips til gjennomføring av Husflidsdagen 2024


Profileringsmateriell

Når du er ute og representerer husflidslaget er det lurt å ha med rollup, logo-banner og plakater slik at dere blir godt synlige på avstand. Bruk t-skjorter, rollup, button, banner eller annet med lokallagets logo på slik at det går tydelig frem hvem dere er.

Plakater

  • Plakat med Bli medlem og QR-kode kan lastes ned her. Størrelse 50×70 cm.
  • Husflidsdagen plakat kan lastes ned her.
  • Holdbart-plakat kan bestilles fra kostnadsfritt, bestilles betaler porto. De kan lastes ned her.
  • Rødlista-plakat kan bestilles fra kostnadsfritt, bestilles betaler porto.
  • Plakater til Fikselaug og Den store klesbyttedagen finnes her.

Button med logo
Lag din egen button som du kan bruke når du representerer husflidslaget ditt. Den er enkel å lage, og kan brukes gang etter gang. Last ned oppskrift her.

T-skjorte, refleksvest, banner, gatebukk, m.m.
Varer som bestilles direkte fra Odd Hesselberg Design. E-post: . På de fleste artikler kan logoen byttes ut med lokallagets eller regionlagets logo. Prisene i vedleggene gjelder for 2023.


Bunadbruk

Materiell til arbeidet med å nominere Bunadbruken i Norge, tradisjonshåndverk og sosial praksis på UNESCOs representative liste over menneskehetens immateriell kulturarv. Se bunadbruk.no. Ved bruk av materiell skal Norges Husflidslag krediteres.

A5 flyer: Bunadbruk til UNESCO
Flyer med informasjon om UNESCO-nominasjonen på norsk og engelsk. Fila er i A5-størrelse: 148 x 210mm. Den er trykkeklar; er utfallende og har skjæremerker. Last ned her.

Oppskrifteshefte: Bunad, hva er det?
Last ned hele heftet Bunad, hva er det? som PDF. Her finner du instruksjoner for hvordan bruke grindvev og flere oppskrifter. Lær å lage fine nøkkelbånd og vennskapsbånd i hose- og grindvevteknikk. Heftet gir også et innblikk i bunadtradisjoner i Norge, kulturarv og UNESCO. Last ned trykkfil her.

Samtalehefte om bunad
Sett i gang samtalen om bunadtradisjoner der du bor. I 2025 og 2026 er Norges Husflidslags satsingsområde bunad, og vi forventer vi økt oppmerksomhet om bunad og bunadbruk. Det vil gi hele organisasjonen en fantastisk mulighet til å løfte frem lokale tradisjoner knyttet til bunad. Samtalehefte Bunadbruk – Landsmøte 2024