Du er logget inn som

 

Personvern

Denne personvernerklæringen gjør rede for håndtering av personopplysninger i Norges Husflidslag. Som medlem, kursdeltager eller bruker av våre tjenester, gir du Norges Husflidslag tilgang til informasjon om deg. Vi følger det til enhver tid gjeldende regelverk, og nedenfor kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Norges Husflidslag er en frivillig organisasjon med flere regionale og lokale lag. Ung Husflid er Norges Husflidslags barne- og ungdomssatsning for medlemmer opp til 26 år og organiseres under de lokale husflidslagene.

Som medlem, kursdeltager eller bruker av våre tjenester, gir du Norges Husflidslag tilgang til informasjon om deg. Organisasjonen følger det til enhver tid gjeldende regelverk om behandling og bruk av dine personopplysninger. Det er administrerende direktør i Norges Husflidslag som er hovedansvarlig for behandling av personopplysninger, mens lokallagene er ansvarlige for opplysninger de selv oppbevarer.

GDPR (General Data Protection Regulation)
GDPR er EUs personvernreglement innført fra 25. mai 2018, som gjelder for alle EU- og EØS-land. Dette omfatter et strengere lovverk for innsamling og bruk av personopplysninger enn tidligere. Hensikten er å sikre brukeres innsyn, rettigheter og sikkerhet i forhold til persondata.

Dette innebærer at Norges Husflidslag må innhente samtykke og får kun samle inn nødvendig informasjon fra sine medlemmer og brukere. Som medlem eller bruker av Norges Husflidslags tjenester har du rett til innsyn i data lagret om deg, og du kan når som helst få slettet dine personopplysninger. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til .

Medlemskap
Ved innmelding i Norges Husflidslag lagres navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato og e-postadresse i medlemsregisteret. I tillegg lagres dato for innmelding og utmelding, betalingsinformasjon, lokallagstilhørighet, eventuelle verv, husstandsmedlemmer, vervede medlemmer og død. Ved innmelding samtykker man til lagring av disse personopplysningene. Ved medlemskap for barn under 15 år må foresatt opprette og administrere medlemskapet til barnet blir 15 år.

Du kan administrere ditt medlemskap og din kontaktinformasjon ved å logge inn på Min side: www.husflid.no/medlemssider

Personopplysningene lagres kun så lenge det er nødvendig, eller organisasjonen er lovpålagt å beholde dem. Etter dette vil personopplysningene dine bli slettet eller anonymisert. Anonymiserte opplysninger kan bli benyttet til statistikk og andre formål som kan hjelpe oss med å forbedre tjenestene våre. Disse opplysningene kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner.

Deltagelse på kurs og arrangementer
Ved påmelding til kurs og arrangementer vil Norges Husflidslag sentralt, lokallag eller fylkeslag samle inn personopplysninger som navn, kontaktinformasjon og andre opplysninger, for eksempel allergier og behov for tilrettelegging. Disse personopplysningene blir kun brukt til å administrere og kommunisere med deg som deltager på arrangementet, samt til statistikk og tilskuddsordninger.

Nyhetsbrev og informasjon fra Norges Husflidslag
Som medlem samtykker du til at Norges Husflidslag og lokallag kan sende deg informasjon om medlemskapet ditt på e-post, som faktura og annen relevant medlemsinformasjon. Telefonnummeret ditt benyttes til innlogging på Norges Husflidslags nettsider. I tillegg kan medlemmer og andre melde seg på nyhetsbrev fra Norges Husflidslag med informasjon om aktiviteter og tilbud fra organisasjonen. Ved å abonnere på nyhetsbrev samtykker du til at Norges Husflidslag kan lagre kontaktinformasjon som navn, e-postadresse og tilhørighet til lokallag eller skole der det er relevant.

Som abonnent på nyhetsbrev vil din e-postadresse ikke brukes til andre formål enn utsendelse av informasjon fra organisasjonen, og vil ikke bli solgt videre til tredjepart. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å følge lenken nederst i nyhetsbrevet, eller ved å ta kontakt på .

Hva brukes personopplysningene til?
Personopplysningene som lagres er nødvendige for at Norges Husflidslag skal kunne gi et tilstrekkelig tilbud og informasjon knyttet til medlemskap og kurs. Personopplysninger til medlemmer brukes til å opprette og håndtere medlemskap, sende ut medlemsinformasjon og medlemsbladet Norsk Husflid, og behandle bestillinger i nettbutikken. Personopplysninger til kursdeltagere brukes til å kommunisere med og tilrettelegge for deltagere på kurs. Data lagret fra besøkende på nettsiden og i nettbutikken anonymiseres og brukes til statistikkformål for å forbedre Norges Husflidslags tjenester. I tillegg dokumenteres antall medlemmer og kursdeltagere i forbindelse med søknader om offentlige tilskudd til drift av organisasjonen.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)
Norges Husflidslags nettsider bruker informasjonkapsler (cookies) for å kartlegge besøkende og deres bruk. Dette gjøres for å tilpasse nettsiden og gjøre den mest mulig relevant for våre besøkende. Det innebærer å måle trafikk og registrere hva slags type innhold besøkende er interessert i for å gi en bedre brukeropplevelse.

Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på din maskin eller mobile enhet ved å endre innstillinger i nettleseren.

Norges Husflidslag bruker ulike tredjepartsløsninger for å analysere bruk av nettsider, sosiale medier og nyhetsbrev. Gjennom Google Analytics registreres og analyseres anonymisert statistikk over besøkende på Norges Husflidslags nettsider. Det lagres opplysninger om IP-adresse, nettleser, dato og tid, hvilken side du kommer fra og går videre til. Dataopplysningene som lagres kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. I tillegg benyttes Facebook Analytics og statistikk på Instagram.

Foto og film
Norges Husflidslag kan bare bruke foto og film av medlemmer, kursdeltagere eller andre dersom det er innhentet samtykke fra disse. For barn og ungdom under 15 år må foresatt samtykke. Norges Husflidslag ønsker å benytte foto og film for å synliggjøre aktiviteter og tilbud, og for å fremme organisasjonens arbeid med husflid og håndverk. Norges Husflidslag verner særlig om barn og ungdom ved bruk av bilder og film.

Med innhentet samtykke kan bilder og film benyttes av Norges Husflidslag til publisering på sine nettsider (husflid.no, unghusflid.no og lokallagenes sider), på Norges Husflidslags sosiale-mediekanaler på Facebook, Instagram og YouTube, og til trykksaker produsert av Norges Husflidslag.

Her kan du laste ned samtykkeskjema for foto og film:

 

Sensitive personopplysninger
Sensitive personopplysninger, som definert at Datatilsynet, bør ikke sendes på e-post. Dersom Norges Husflidslag mottar en slik e-post, behandles den i henhold til innhold og slettes straks.

Endringer av personvernerklæringen
Norges Husflidslag kan endre og revidere personvernerklæringen når det er nødvendig, i tråd med gjeldende lovgivning. Endringer i personvernerklæringen er gjeldende fra siste revisjonsdato nederst på siden.

 

Personvernerklæring publisert: 15. juni 2018.
Oppdatert: 1. desember 2021

0