Du er logget inn som

 

Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet svar på mange spørsmål om innlogging, nettsiden og medlemssidene. Finner du ikke svar på det du lurer på, send en e-post til .

Logge inn

Jeg får ikke logget inn.
Trykk på ikonet for Min side øverst i høyre hjørnet på nettsiden. Legg inn mobilnummeret ditt og passordet du tidligere har fått på SMS. Vær oppmerksom på store og små bokstaver. Trykk på knappen «Logg inn».

Er det første gang du logger inn?
– Trykk på lenken «Første gang du logger inn eller glemt passord?» under Logg inn knappen.
– Legg inn mobilnummeret ditt og trykk på «Send nytt passord»
– Du får passord tilsendt på sms og bruker dette til å logge inn

Se brukerveiledning for å logge inn på Min side.

Jeg husker ikke passordet mitt.
Trykk på ikonet for Min side øverst i høyre hjørnet på nettsiden og trykk på lenken «Første gang du logger inn eller glemt passord?». Da kan du legge inn mobilnummeret ditt og du får tilsendt nytt passord på SMS. Dette passordet kan du bruke for å logge deg på igjen senere, eller du kan be om nytt passord hver gang du logger deg inn.

Det står at det er noe feil med telefonnummeret mitt.
Husk å bruke mobilnummeret som er registrert på ditt medlemskap. Nummeret skal legges inn uten mellomrom og uten landskode. Har du fortsatt problemer, ta kontakt på .

Jeg har ikke fått nytt passord på SMS.
Det kan ta litt tid før du får du mottar SMS med nytt passord. Forsikre deg om at du bruker mobilnummeret som er registrert på ditt medlemskap og at du har lagt inn nummeret uten mellomrom og uten landskode. Har du ikke mottatt SMS med passord innen 24 timer, ta kontakt på .

Jeg har ikke mobil, hvordan logger jeg inn?
Dersom du ikke har registrert et mobilnummer på ditt medlemskap, har du dessverre ikke mulighet til å logge inn på Min side. Du kan likevel være medlem og benytte deg av medlemsfordelene dine. Ønsker du å gjøre endringer på ditt medlemskap må du ta kontakt med medlemsservice på eller 22 00 87 00.

Jeg vil bli medlem, men det kommer opp en feilmelding når jeg melder meg inn.
Takk for at du vil bli medlem! Enkelte har opplevd feil når de skal melde inn seg selv eller en annen person gjennom innmeldingsskjemaet. Dersom dette gjelder deg, send en e-post til og beskriv problemet.

Min side

Hvordan endrer jeg mine opplysninger?
Ved å trykke på «Endre min informasjon» På Min side kan du endre personopplysninger som navn, adresse, fødselsdato, kjønn og e-postadresse. Medlemsnummer, mobilnummer og innmeldingsdato kan ikke endres. Ønsker du å gjøre disse endringene, ta kontakt med medlemsservice på .

Se brukerveiledningen om å endre informasjon om deg selv.

Kan jeg laste ned medlemsbevis?
På Min side kan du laste ned medlemsbevis digitalt. Du vil finne lenken «Last ned medlemsbevis» i den grå boksen som heter «Mitt medlemskap», når årets medlemskap er registrert som betalt.

Medlemsbevis på papir sendes til alle medlemmer med faktura for neste års medlemskap på slutten av året. Hovedmedlemmer mottar dette sammen med Norsk Husflid nummer 5. Har du mistet ditt medlemsbevis eller meldt deg inn etter årsskiftet og ikke mottatt medlemsbevis på papir, kan du ta kontakt med medlemsservice .

Kan jeg endre medlemskap?
På Min side vil du snart kunne administrere ditt medlemskap selv. Du finner lenken «Endre medlemskap» i den grå boksen som heter «Mitt medlemskap». Inntil videre kan du ta kontakt med medlemsservice på e-post dersom du vil gjøre endringer.

Hvordan avslutter jeg medlemskap?
Ta kontakt med medlemsservice på e-post på eller telefon 22 00 87 00, og oppgi navn og medlemsnummer for å avslutte medlemskap.

Hvordan endrer jeg passord?
På Min side vil du snart få mulighet til å endre og bestemme passord selv. Inntil videre bruker du passordet du har fått tilsendt på SMS. Vær oppmerksom på store og små bokstaver. Du kan bruke dette passordet om igjen neste gang du logger deg på eller du kan be om nytt passord hver gang. For å få nytt passord trykker du på lenken «Første gang du logger inn eller glemt passord?» på innloggingssiden.

Lokallag og fylkeslag

Hvordan redigerer jeg siden til mitt lokallag eller mitt fylkeslag?
Trykk på «Rediger lokallag» eller «Rediger fylkeslag» i venstremenyen på Min side. Hva du ser i venstremenyen avhenger av vervet du har og tilgangen din. I den grå boksen som heter «Lagets hjemmeside» finner du lenkene til å redigere lagets sider.

På forsiden kan du legge til ingress, laste opp et bilde, legge til en fremhevet tekst og brødtekst. I tillegg er den en infoboks hvor du kan legge til tekst og bilde. På siden Kontakt oss kan du redigere kontaktinformasjon som adresse og e-post. Lokallag kan i tillegg redigere sidene Om oss og Ung Husflid.

Husk å trykke på «Lagre» nederst på hver side etter at du har gjort endringer!

Hvordan kan jeg redigere verv, legge til eller fjerne kontaktpersoner i laget?
Trykk på «Rediger lokallag» eller «Rediger fylkeslag» i venstremenyen på Min side. Trykk på «Rediger verv» i den grå boksen som heter «Medlemmer». Her ser du en liste over personer med verv i laget.

For å avslutte verv, huk av «Avslutt verv» ved siden av den aktuelle personen og trykk på knappen «Avslutt verv». For å legge til verv, søk fram personen i søkefeltet og velg hvilket verv personen skal i nedtrekksmenyen.

Det er spesielt viktig å oppdatere informasjonen om ulike verv etter årsmøtet.

Se brukerveiledningen Rediger verv.

Jeg får ikke til å legge til vedlegg på siden til mitt lokallag/fylkeslag.
Det er dessverre ikke mulig å legge til vedlegg på lagenes hjemmesider. Vi anbefaler at laget legger til kurs i kurskalenderen, slik at det vises i listen over kommende kurs. Andre saker kan legges ut som innlegg under Aktuelt. Det er mulig å legge til lenker i teksten på lagets sider, for eksempel til aktuelt-innlegg, lagets egne eksterne nettsider eller sosiale medier. Trykk på ikonet «Sett inn/rediger lenke» i verktøylinjen over tekstfeltene for å legge til lenke.

Jeg har gjort endringer på siden til mitt lokallag/fylkeslag, men endringene vises ikke/bildet har ikke blitt lastet opp.
Noen lag har opplevd feil med funksjonen for redigering av sine sider. Vi jobber med å løse feilen. Dersom dette gjelder ditt lag, er det fint om du melder inn feilen i feilregistreringsskjemaet her. Du kan også ta kontakt på . Beskriv feilen og hvilket lag du tilhører.

Hvor ligger lagsendinger?
Du finner tidligere utsendte lagsendinger under «Organisasjon» og videre «Lagsendinger» i venstremenyen på Min side. I lagsendingene finner du siste nytt fra Norges Husflidslag, og de sendes ut hver måned til tillitsvalgte i lokallag og fylkeslag, husflidhåndverkere, håndverkerlag og medlemsbutikker.

Jeg skal skrive årsmelding. Hvor finner jeg maler?
I venstremenyen på Min side trykker du på «Organisasjon» og videre «Årsmøte». Her finner du årsmeldingsmaler for lokallag og fylkeslag, i tillegg til veiledning i å skrive årsmelding, attestmal for styreverv i lokal- og fylkeslag, samt adresseskjema.

Hvordan laster jeg ned medlemslister?
Velg «Rediger lokallag» i venstremenyen på Min side. Trykk på «Last ned medlemslister» i den grå boksen som heter «Medlemmer». Velg hvilke medlemstyper du vil se og trykk på knappen «Vis medlemsliste».

Du kan også laste ned medlemsliste i PDF- og Excel-format.

Kan jeg redigere informasjon om medlemmer?
Ja, det er mulig å redigere informasjon om enkeltmedlemmer. Velg «Rediger lokallag» i venstremenyen på Min side, og trykk på «Rediger medlemmer» i den grå boksen som heter «Medlemmer». Her kan du søke opp medlemmet du skal redigere. Du kan redigere navn, adresse, e-post adresse, fødselsdato og kjønn. Medlemsnummer, mobilnummer og innmeldingsdato kan ikke redigeres.

Se brukerveiledningen Rediger medlemmer.

Jeg representerer flere lokallag, hvordan bytter jeg lokallag?
Hvis du har verv i et fylkeslag eller verv i flere lokallag kan du velge hvilket lokallag du skal representere. Trykk på «Rediger lokallag» i venstremenyen på Min side. Øverst på siden står det hvilket lokallag du nå representere og under finner du en nedtrekksmeny. Her kan du velge hvilket lokallag du skal representere og trykke på knappen «Bytt».

Se brukerveiledningen Velg annet lokallag.

Hvordan kan jeg sende e-post til alle medlemmer i laget?
Trykk på «Rediger lokallag» eller «Rediger fylkeslag» i venstremenyen på Min side. Trykk videre på «Send lagpost» eller «Send fylkeslagpost» i den grå boksen som heter «Medlemmer». Øverst står det hvilket lag du representerer.

Se brukerveiledningen Send lagpost.

Kurs

Hvordan legger jeg til et nytt kurs?
Velg «Rediger lokallag» i venstremenyen på Min side. Trykk på «Lag nytt arrangement» i den grå boksen som heter «Kurskalender». Du kommer nå til en ny side. Trykk på knappen «Nytt arrangement». Velg riktig region og årstall for kurset i nedtrekksmenyen som dukker opp.

Det er fem faner øverst på siden. Under «Grunndata» kan du legge til informasjon om kurset som tittel, type, når arrangementet starter og slutter, når påmelding starter, legge til bilde, tekst og sted for kurset. Felter markert med rød stjerne må fylles ut. «Info om arrangementet» er teksten man vil se i kursbeskrivelsen i kurskalenderen. Feltet «Arrangementspesifikke betingelser» er tekst som bare blir synlig når deltageren trykker på påmelding og er i betalingsvinduet.

Husk å lagre!

Under fanen «Påmeldingsvalg» legger du til pris på kurset og type betaling. Se svaret under.

Under fanene «Enkel deltakerliste», «Deltakere» og «Oppsummering» finner du liste over påmeldte deltakere og en oversikt over deltakere og innbetalinger.

Hvordan legger jeg til pris på kurs?
Se svaret over for hvordan du legger til et nytt kurs.

For å legge til pris på kurset, velg fanen «Påmeldingsvalg». «Hovedpåmelding» er full pris på kurset, altså prisen for ikke-medlemmer. For å legge til rabattert pris for medlemmer, velger du «Medlemsinnmelding og rabatt» i nedtrekksmenyen nederst og trykker på knappen «Legg til».

Trykk på «Vis valg» for å redigere pris. Du får nå opp priskategorien på høyre side. Trykk på ikonet for redigering (blyant) helt til høyre. Du får opp et vindu: feltet «Beskrivelse» er hvilken priskategori du legger inn. Du kan endre beskrivelse til for eksempel «Full pris». For Hovedpåmelding er feltet «pris» selve prisen på kurset, altså full pris.

For å legge til rabattert pris for medlemmer, trykk på «Vis valg» ved siden av «Medlemsinnbetaling og rabatt» og fyll ut feltene. I feltet «Ledetekst» kan du for eksempel skrive «Medlemspris». Feltet «Rabatt» er rabatten på full pris.

Hvilken betalingsmåte skal jeg velge til på kurset?
Betalingsmåte velges under fanen «Påmeldingsvalg» på siden der du legger til kurs. Trykk på «Vis valg» ved siden av «Betalingsmåte». Trykk på ikonet for redigering (blyant) ved siden av «Betalingsmåte» helt til høyre. Du får opp et vindu og kan velge betalingsmåte fra nedtrekksmenyen:
– kort: digital betalingsløsning der deltakeren kan betale med kort eller vipps
– papir: en e-post blir sendt til deltaker med faktura som vedlegg
– senere: systemet gjør ingenting med betaling og kursarrangør må selv følge opp innbetaling

Vi anbefaler å velge «papir» inntil videre, ettersom valget «kort» ikke er fullstendig testet ennå.

Har du allerede lagt inn et kurs og valgt kort som betalingsmåte? Innbetalingen vil gå til Norges Husflidslag sentralt og vil bli betalt tilbake til laget. Vær oppmerksom på at dette kan ta noe tid.

Obs! I samme vindu, under nedtrekksmenyen med betalingsvalg, står feltet «pris». Dette er ikke pris på kurset, men gebyr for betaling. Dersom kursarrangør ønsker å legge til et gebyr for betalingsmåten kan det gjøres her.

Hvor ser jeg hvem som er påmeldt kurs?
Velg «Rediger lokallag» i venstremenyen på Min side. Trykk på «Lag nytt arrangement» i den grå boksen som heter «Kurskalender». Her ser du en liste over alle arrangementer som er lagt inn. Finn ditt kurs ved å søke på tittel eller dato. Trykk på knappen «Endre» til venstre. Du er nå inne på sidene der du kan legge til informasjon om kurset.

Under fanene «Enkel deltakerliste», «Deltakere» og «Oppsummering» finner du liste over de påmeldte deltakere og en oversikt over antall deltakere og innbetalinger.

Husflidhåndverkere og husflidsbutikker

Jeg finner ikke husflidhåndverkere eller husflidsbutikker på nettsiden.
Sidene til husflidhåndverkere og husflidsbutikker er under arbeid og kommer snart på plass.

0