Du er logget inn som

 

Vårmarked i Prestegårdshagen 25. mai 2024

Tilbake

Skien kommune, ved Bybonden i Skien, inviterer sammen med Grenland Husflidslag til Vårmarked i Prestegården lørdag 25. mai kl. 12.00-15.00

main image

Den gamle hagen i Prestegården består av mye plen som vi ønsker å benytte til noe mer. Nedre del av hagen blir nå lagt om til urban dyrking og parseller som innbyggere kan leie for å dyrke grønnsaker, urter og blomster til eget bruk.

Bybonden skal anlegge kjøkkenhage i øvre del av hagen. Denne skal brukes til visningshage for inspirasjon, og til formidling og kurs om dyrking.

Kl 14.00: Informasjonsmøte om kjøkkenhagen og parsellhagen ved Bybonde Hilde Amy Teie og landbruksrådgiver Marion Lukkari Arnesen. Det blir mulighet til å stille spørsmål og til å sette seg opp på liste for å få leie en parsell i Prestegårdshagen.

Grenland Husflidslag holder til i Prestegården med alle sine kurs og aktiviteter. Denne dagen, lørdag 25. mai, har vi åpent hus med kafé. I tillegg selger vi nybakt brød fra bakerovnen i bakstehuset vårt. Dette ligger også i Prestegårdens hage. Det vil også bli demonstrert forskjellige håndverk og husflidsarbeider.

På gårdsplassen blir det vår- og plantemarked med Skogshaven Markedshage og Århus gård/Århus Andelslandbruk. Her kan du få kjøpt små grønnsaksplanter og spiselige blomster produsert på lag med naturen Og så er det bare å reise hjem og plante ut, uten bekymring for kalde netter.

Hjertelig velkommen til alle!

0