Du er logget inn som

 

Ungdomskurs i 2023 – Hammerfest

Tilbake

I 2023 er det planlagt 4 ungdomskurs, for og med ungdom.

Kursene som skal arrangeres er hardangersøm i begynnelsen av mars, sy i ull i juni, toving og filting i september og julebakst tidlig i desember. Arrangør er Ung Husflid Hammerfest.

Hardangersøm er en broderiteknikk mange ønsker å lære, så derfor har vår Ung Husflid-kontakt selv lært seg teknikken og ønsker nå å videreføre denne til andre unge.

Å sy i ull er skikkelig artig, og her har man uttallige muligheter. Å sy luhkka er svært populært, men det går også an å sy klær av ullpledd. Ull kan brukes på mange måter, både som plagg, til vesker, i interiør med mer. Her er det mulighet for å utfolde seg kreativt.

Toving av ull har ofte vært etterspurt og nå blir det anledning til å tove seg et sitteunderlag, pyntegjenstander eller annet. Når produktet er ferdig kan det pyntes med mer ull ved hjelp av filting om man ønsker det. Kanskje er dette årets julegave til noen du er glad i?

Liker de unge de samme julekakene som de voksne? Julebakst for og med ungdom kan by på overraskelser og varianter av kaker vi ikke har sett før. Her blir det rom for å blande nytt med tradisjonelt. Kanskje det blir røde sandkaker til jul?

0