Du er logget inn som

 

Til Åshild Orrebakkens minne

Tilbake

Det var med sorg og vemod vi torsdag 9.desember mottok meldingen om at Åshild var gått bort etter kort tid alvorlig sykdom. Beskjeden kom brått og uventet for oss alle.

Åshild var en av grunnpilarene i Os Husflidslag. I årenes løp var hun aktiv på mange plan, blant annet i styreverv og der, gjennom mange år, leder i laget. Hun var med i Husflidslagets bunadsgruppe, og bidro i arbeidet gruppen gjorde rundt bunadene i Os. Deltagelse i Studiering vev, Vevgruppen, var også en av Åshilds faste mandagsavtaler. Husflidslaget, husflid, og ikke minst Yrkesstova har hatt en stor plass i hjertet og hverdagen hennes gjennom tiår.

Men det de fleste nok husker henne for er engasjementet, entusiasmen, og den genuine evnen til å dele den kunnskap hun hadde opparbeidet seg gjennom år i mange former for håndarbeid. Det er ikke få som har fått gode råd og hjelp av henne til å løse sine små, og store, floker og problemer i arbeidet man har hatt på hånden. Alltid med et smil, en munter latter, noen oppmuntrende ord og som oftest forslag til løsninger. Åshild brydde seg om menneskene rundt seg, og så hver enkelt med interesse og oppmerksomhet.

I de senere år er det maskene, tråden og strikkepinnene, de fleste forbinder med Åshild og hennes arbeider. Hun var genuint glad for et nøste fint spunnet garn, og sparte det gjerne til et spesielt prosjekt. Åshilds sider på sosiale medier var stadig vekk prydet med bilder av hennes mange kunstverk i masker. Gjerne fremvist av en strålende fornøyd modell og ny eier. Hun delte så rundhåndet av sine arbeider…..

Hvil i fred Åshild. Du har satt uutslettelige spor i Os Husflidslag og hos alle som fikk gleden av å kjenne deg.

 

Christin Åkvåg Duesund , leder i Os Husflidslag 2021

0