Du er logget inn som
husflid.no
Norges Husflidslag
0
Nettbutikk
Min side
Vi gratulerer Siri Hetland Myrset som fekk tildelt stipend for 2023 frå Møre og Romsdal Husflidslag. Stipendet var for gjennomført kurs og opplæring av vev – lerretsvarianter. Stipendet var på kr 10 000,-.
Her er det Siri fortel om vevopplæringa ho har tatt:
«I 2023 deltok jeg på vevmodul 2 på Rauland. Jeg har tidligere tatt modul 1, 3, 5, 7, 6, 4 – så dette er det siste i vevopplæringen. Det er ulikt fokus på hver modul, modul 2 handler om lerret og lerretsvariasjoner. Veldig nyttig å få dra på kurs både for å utvide nettverket og å få lære mer teori og så har du ulike kurslærerne alltid noe interessant kunnskap som er nyttig å ha med seg. På kursene er det noe teori, men mesteparten av tiden brukes til å prøve ut teknikken i ulike prøvevever. Vi utveksler mye erfaring mellom oss på disse kursene, veldig inspirerende. Akkurat det å få teste ut ulike kvaliteter har en for liten tid til i hverdagen – så dette er veldig nyttig erfaring å ha med seg når vi skal sette opp vever på kurs. I modul 2 fikk vi prøvd oss på sjal i alpakka med myggtjell-teknikk, nålepute i bomullsgarn, vi laget en fargeprøve med 7 forskjellige farger i renning, så slå vi inn med de samme 7 – for å sjekke dette med fargens påvirkning, skjerf i lamull i panama-teknikken, løper i lin hvor en slår inn med bla papirgarn, prøver ulik innslagstetthet og kvalitet, sjal i kamgarn i engelsk toskaft, gardin i glissen og tett toskaft, hullbragd, åpen renningsrips og fattigmannsdreiel i cottolin. Dette er relativt enkle teknikker som ikke krever mer enn 4 skaft og trøer – og er dermed veldig godt egnet til nybegynnere i veven. Samtidig er det mye fint en kan få til med disse enkle teknikkene.»
«I 2023 deltok jeg på vevmodul 2 på Rauland. Jeg har tidligere tatt modul 1, 3, 5, 7, 6, 4 – så dette er det siste i vevopplæringen.
Det er ulikt fokus på hver modul, modul 2 handler om lerret og lerretsvariasjoner. Veldig nyttig å få dra på kurs både for å utvide nettverket og å få lære mer teori og så har du ulike kurslærerne alltid noe interessant kunnskap som er nyttig å ha med seg. På kursene er det noe teori, men mesteparten av tiden brukes til å prøve ut teknikken i ulike prøvevever. Vi utveksler mye erfaring mellom oss på disse kursene, veldig inspirerende.
Akkurat det å få teste ut ulike kvaliteter har en for liten tid til i hverdagen – så dette er veldig nyttig erfaring å ha med seg når vi skal sette opp vever på kurs.
I modul 2 fikk vi prøvd oss på sjal i alpakka med myggtjell-teknikk, nålepute i bomullsgarn, vi laget en fargeprøve med 7 forskjellige farger i renning, så slå vi inn med de samme 7 – for å sjekke dette med fargens påvirkning, skjerf i lamull i panama-teknikken, løper i lin hvor en slår inn med bla papirgarn, prøver ulik innslagstetthet og kvalitet, sjal i kamgarn i engelsk toskaft, gardin i glissen og tett toskaft, hullbragd, åpen renningsrips og fattigmannsdreiel i cottolin.
Dette er relativt enkle teknikker som ikke krever mer enn 4 skaft og trøer – og er dermed veldig godt egnet til nybegynnere i veven. Samtidig er det mye fint en kan få til med disse enkle teknikkene.»
Styret i Møre og Romsdal Husflidslag ynskjer Siri all lukke til med vevinga.
*Stipend frå Møre og Romsdal Husflidslag
Til butikken
Din handlekurv er tom.