Du er logget inn som

 

Kurs i neverfletting 27.-29. september

Tilbake

Hold av helgen 27-29. september, da har Byneset Husflidslag kurs i neverfletting.

Vi er glade for å ha fått Inger Hanne Myran til å holde kurs, en dyktig neverfletter og kursholder. Hun driver firmaet Bjørkepryd og bor på Oppdal.

main image
Never – et naturprodukt gjennom generasjoner.
Never som håndverksmateriale har lange tradisjoner i Norge, og er kjent fra forhistorisk tid, på grunn av sin evne til å isolere mot varme og kulde, tåle vann og råte, ble never brukt til alle slags oppbevaringskar. Never har også en konserverende effekt, det gjør den velegnet til å oppbevare f.eks. mel, ost, brød og kaffe i. I dag kan vi også bruke never til å lage vakre og nyttige bruks- og pyntegjenstander i moderne design.
Inger Hanne sier: Å gjøre et nesten glemt håndverk tilgjengelig for flest mulig, samt utnyttelse av en fornybar naturressurs med mange gode og hensiktsmessige egenskaper. Målet er å lære fletteteknikker som skaper forskjellige former til ulike bruks- og pyntegjenstander alene, eller i kombinasjon med andre ting.
Hun vil lære oss grunnleggende teknikker, så får hver enkelt flette hva de selv ønsker. Inger Hanne har også skrevet en lærebok som gir muligheten til å lage ting selv fra bunnen av.
Pris: 1900 kr for medlemmer, 2100 kr for ikke-medlemmer
Påmelding innen 1. september til Inger Haugan på epost eller telefon 918 36 488
Foto: B. Løken/ Anno Norsk skogmuseum
0