Du er logget inn som

 

Ei lykkelig jakthistorie

Tilbake

20.oktober ble det løst jaktkort. Grue Husflidslag sa ja til jakt. Da begynte virkelig jakta på en strikketradisjon etter flere år med sonderinger av terrenget. Noen dager gikk jakta greit, andre dager ble det dårligere fangst, men interessant og lærerikt var det. Tidlig i mai 2016, kunne vi hente byttet på Flisa Trykkeri. Det ble ei trivelig bok, den første i Norge som handlet bare om tveband. Bokas tittel ble «Tveband – Jakten på en strikketradisjon».

Boka kom på et heldig tidspunkt, den var klar til Landsmøte i Norges Husflidslag, som ble arrangert på Hamar i juni samme år. Slik ble boka enkelt  spredt over hele landet. Det kom spørsmål om å delta på Ullveka i Bergen, Strikkefestival i Tromsø og Strikkesymposium i Kiruna. Det ble både kurs og salg. Seinere solgte vi bøker til Finland, Sverige, Nederland, USA og til og med Japan.

Det ble arrangert kurs og demonstrasjoner rundt omkring. På Gruetunet, Finnetunet, Glomdalsmuseet, og Maihaugen. Grue Husflidslag arrangerte mange tvebandkurs, første i den tradisjonelle måten vi kjenner spesielt fra Hedmark og Oppland. Seinere flere kurs i den flotte svenske tradisjonen. Så i de siste åtte åra har det blitt mange svært dyktige tvebandstrikkere i Grue.

«Tveband – Jakten på en strikketradisjon» har kommet i to opplag, og vi har tjent godt på denne jakta. Det kan vi takke Flisa Trykkeri, Grue Sparebank, DNB, Rauma Ullvarefabrikk, Norske Skogmuseum og husflidskonsulenten i Hedmark for. Til og med Hedmark Fylkeskommune støttet oss, ikke med bok ,for de gir ikke støtte til bøker. Men vi fikk tilskudd til dokumentasjon av en strikketeknikk.

Grue Husflidslag har mange å takke, men nå er festen over.

Vestavind 2/2022

Margit Bredesen

 

main image
0