Du er logget inn som

 

Dreiebua

Tilbake

Tredreiing og fresing

Dreiebua er Ås Husflidslags verksted for tredreiing og fresing, og ble startet i 2011. Verkstedet ligger i den nedlagte Holstad skole. Her møtes drøyt 25 tre-entusiaster ukentlig i et godt utstyrt verksted med fem store og en liten dreiebenk, to båndsager, slipemaskiner for verktøy, fres i fresebord og annet utstyr for trearbeider.

main image

Tredreiing og fresing

Siden vi har fem store dreiebenker er vi opptil fem som møtes en gang per uke i dreieringer. Der dreier vi, utveksler ideer til dreieprosjekter, gir hverandre tips om teknikker og har det sosialt. Hvert halvår har vi et felles prosjekt hvor ringdeltakerne får instruksjon i hvordan å lage et spesielt produkt, som veggklokke, juletre med led-lys og å dreie en helt rund kule. Vi har tre kveldsringer kl. 18-21 mandag, tirsdag og torsdag og to formiddagsringer kl. 10-14 onsdag og torsdag.

Dreiebua arrangerer jevnlig kurs. På grunnkurs i tredreiing lærer vi om sikkerhet i dreieverkstedet, treet og fiberretninger, dreiebenken, dreiejern, sliping av verktøy, forskjellige dreieteknikker, pussing og overflatebehandling med olje og voks. Kursdeltakerne øver seg på å dreie forskjellig profiler, og lager «honningdypper», ostehøvelskaft, eggeglass og bolle. Det arrangeres også jevnlig videregående kurs i overflatebehandling, uthulingsteknikker, «beger, bolle og boks», grunnkurs i fresing og bygging av hjørneskap med fres, og annet.

For mer informasjon kontakt Arne Rød (">) eller Ove Molland (">).

0