Du er logget inn som

 

Nauma Husflidslag

Nauma Husflidslag ble stiftet i 1981, og feiret 40-årsjubileum med et aktivt lag i 2021. Vi holder til i Namsos Kulturhus med eget lokale, og har aktiviteter flere dager hver uke. 17. mars 2024 har laget 102 betalende medlemmer, noe vi er svært fornøyd med. De er fordelt på Ung Husflid, ungdomsmedlemmer og hovedmedlemmer.

Noen år tilbake ble boka Votter i Namdalen laget med bakgrunn i innsamla gamle oppskrifter med sin historie, samt noen nyere mønstre. Mønster på Kong Håkon-votten har vært mye etterspurt og finnes i boka som nå koster kr 100,00. Ønsker du å kjøpe boka så ta kontakt med styret i Nauma Husflidslag, ev kasserer Brita Buvarp Tiller om boka må sendes i posten. Namsosvotten ble designet til lagets 40-årsjubileum i 2021. Den selges nå som Namsosvott i pakke med mønster og garn for kr 250,00. Vi jobber med ulike teknikker ut i fra Norges Husflidslag sin visjon om å ivareta gamle teknikker, og i tillegg prøve ut nye. Program for hvert halvår legges på egen Facebookgruppe og sendes alle medlemmer som lagpost.

Aktiviteter vi driver med er ulike kurs i vev, skinnsøm, toving, plantefarging, redesign, ulike strikketeknikker, hekling, spinning, søm bla lappeteknikk, lefse og flatbrødkurs mm samt  Ung Husflid. Vi har  Temamøte/kurs en kveld pr mnd med ulike tema , og UFO – kvelder hver uke. Da er det uferdige, påbegynte prosjekter som tas med, eller det veiledes i nye teknikker og forberedelser til Kulturmartna og Julemarked. På høsten er sanking av råvarer til plantefarging aktuelle tema.
Planlagte og videreføring av kurs el læringsverksted for våren 2024 er flatbrød og lefsebaking, brodering, oppstart  Labbkurs (Namdalslabben), redesign, brodering, samisk design og spikking av seljefløyte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Viser 0 kurs/arrangement(er).

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter


Jubileumsvott/Namsosvott og Votter i Namdalen - se over.Siste fra Nauma Husflidslag

05.03.2022
Nauma Husflidslag
04.03.2022
Nauma Husflidslag
Alle artikler
Våre lokallag
Ung Husflid-grupper
Husflidhåndverkerne
Viser 0 kurs/arrangement(er).

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter
05.03.2022
Nauma Husflidslag
04.03.2022
Nauma Husflidslag
Alle artikler
Ung Husflid i Nauma Husflidslag ble etablert høsten 2012. Siden den gang har det vært ulike aktiviteter for medlemmer i Ung Husflid fram til dags dato. Antall medlemmer har variert noe i årene etter 2012. Så langt i 2024 har vi 9 betalende medlemmer i Ung Husflid. Aktiviteter vi har hatt opp gjennom årene er strikking, toving, makramè, slindring, kabylsk vev, lage smykker av sykkelslanger og perler, brodering, trearbeid, spikking og sying, både for hånd og med symaskin. Vi har også vært aktive deltakere i "Rundt bålet". Ung Husflid deltar på kulturmartna i Namsos, barnas lørdag på biblioteket, aktiviteter på Sagbruksmuseet og Barnas bruktmarked.

Fra høsten 2023 har det vært mye aktivitet i Ung Husflid. Vi har samlinger annenhver torsdag fra kl 17.00-19.00.

Høsten 2023 startet vi med ulike aktiviteter på første samling. Vi laga pinnevev, laga armbånd av tovede kuler av ull, malte på tråd og laga kort, samt laga skinnpunger.

Tema for høsten 2023 var UGLER . Vi strikka ugler, rye-knytta ugler, vevde ugler, laga ugler av trematerialer, og brukte symaskin for å sy ugler.

Fra januar 2024 og fram til nå har vi hatt brodering, sying på symaskin og nålfiting som hovedaktiviteter. De medlemmene vi har nå viser stor interesse for sying med symaskin, så vi vil fortsette med aktiviteter der symaskin er involvert. Vi skal også ha stofftrykk i løpet av våren 2024.

Stofftrykk ble veldig populært hos våre medlemmer. Sying av scrunchies (hårstrikk av stoff) ble også en meget populær aktivitet.

I mai skal vi prøve oss på slindring.

 

Nauma Husflidslag ble stiftet i 1981, og feiret 40-årsjubileum med et aktivt lag i 2021. Vi holder til i Namsos Kulturhus med eget lokale, og har aktiviteter flere dager i uken.
Oddrun Grande
Digernesvegen 15
7820 SPILLUM

95731040
Styreleder
Oddrun Grande
Nestleder
Inger Johanne Landsem
Styremedlem
Lillian Bjerkestrand
Styremedlem
Sonja Annie Rønning
Studieleder
Karin Hegsethtrø
Sekretær
Karin Hegsethtrø
Nettansvarlig
Karin Hegsethtrø
Kasserer
Brita Buvarp Tiller
Ung Husflidskontakt
Inger Flåt
Ung Husflidskontakt
Karin Jørgensen
0
Nauma Husflidslag - husflid.no