Du er logget inn som

 

Oppdal Husflidslag

Lokallagene i Norges Husflidslag er for alle som liker å skape med hendene, fordype seg i tradisjonshåndverk eller lære noe nytt i fellesskap med andre. Her arrangeres kurs og aktiviteter i et bredt spekter av håndverksteknikker, for ulike nivåer og aldersgrupper. Som medlem knyttes du til ditt nærmeste lokallag og får rabatterte priser på de fleste kurs og arrangementer. Du kan også delta på åpne møter, kurs og aktiviteter uten medlemskap. Gå til kurskalenderen og se hva som arrangeres nær deg.

HISTORIE

Oppdal Husflidslag ble stiftet 12 februar 1921. Det første møtet ble holdt i Raulånna. Ingebrigt Strand var husflidslagets første leder. I de første årene var det 198 medlemmer – de aller fleste av disse var menn. Det kostet da en krone å være medlem. Etter noen år begynte medlemstallet å synke, og i perioden fram til 1933 var det 25-30 medlemmer,- da ble kontigenten satt ned til 50 øre. Aktiviteten var stor, og i 1933 ble det tatt initiativ til å starte en butikk som kunne selge håndverk som medlemmene laget. Det var spesielt trevarer fra trearbeiderskolen som ble solgt. I 1934 sto Husfliden ferdig.

Mye har endret seg siden den gang. Det er mange i Oppdal som driver med håndverk, og butikken omsetter varer fra lokale og utenbygds produsenter. Varesortimentet er bredt og omfatter alt fra håndtverk til bekledning, garn og søm artikler. Butikken og husflidslaget drives separat, men det er laget og medlemmene som eier butikken. Medlemstallet har variert gjennom tidene. I år er det 94 medlemmer tilsluttet Oppdal Husflidslag og i motsetning til de første årene er de fleste medlemmene kvinner.Viser 0 kurs/arrangement(er).

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter


Kurskalender

2021: Vevkurs Flatvev for nybegynnere Vevkurs Flatvev for Viderekomne 2022: Kurs i søm BunadssømSiste fra Oppdal Husflidslag

Ingen artikler å vise
Våre lokallag
Ung Husflid-grupper
Husflidhåndverkerne
Viser 0 kurs/arrangement(er).

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter
Ingen artikler å vise
Vi har Ung Husflid kvelder en torsdag hver måned fra klokken 17.30-19.30. Vi har 2 dyktige lærere som her planlegger og gjennomfører disse kveldene sammen med barna. Vi har stor pågang så det er venteliste. Her lærer barna ulike tekniker.

Oppdal Husflidslag har flere aktiviteter. Vi arrangerer ulike kurs og andre aktiviteter for å ivareta den handlingsbårne kunnskapen. Vi har pr i dag 94 medlemmer. Medlemmer i laget får rabatt på kjøp ved alle landets Husfliden – butikker, samt kurs i eget lag. Vi ønsker oss flere medlemmer, og dersom du har lyst til å bli medlem av Oppdal Husflidslag, kan du ta kontakt med styret eller betjeningen på Husfliden Oppdal. De kan hjelpe deg med innmeldingsskjema. Du kan også melde deg inn på husflid.no og velge Oppdal Husflidslag som lokallag. Støtt gjerne Oppdal Husflidslag med Grasrotandelen -Org. Nr 999 173 837

 

Styret 2021:

Leder: Hege Andreassen Busch

Styremedlem/Nestleder: Randi Synnøve Aalberg

Sekretær: Anne Snoen Flatmo

Kasserer: Anne Marie Nerhoel

Studieleder: Åse Karin Toftaker

Styremedlem/1.Vara: Mari Bakken

Styremedlem: Sonja Skorheim

2. Varamedlem: Benthe B. Jære

3. Varamedlem: Eli Braut

c/o Mari Bakken Fagerhaug
Sunndalsvegen 202
7340 OPPDAL

95946827
Styreleder
Mari Bakken
Styremedlem
Sonja Skorheim
Varamedlem
Elin Bretten
Varamedlem
Ruta Furunes
Varamedlem
Kjellaug Bjørgum
Studieleder
Åse Karin Toftaker
Sekretær
Benthe Bråten Jære
Kasserer
Oddrun Bjørndal
Ung Husflidskontakt
Mari Bakken
0
Oppdal Husflidslag - husflid.no