Du er logget inn som

 

Oppdal Husflidslag

Lokallagene i Norges Husflidslag er for alle som liker å skape med hendene, fordype seg i tradisjonshåndverk eller lære noe nytt i fellesskap med andre. Her arrangeres kurs og aktiviteter i et bredt spekter av håndverksteknikker, for ulike nivåer og aldersgrupper. Som medlem knyttes du til ditt nærmeste lokallag og får rabatterte priser på de fleste kurs og arrangementer. Du kan også delta på åpne møter, kurs og aktiviteter uten medlemskap. Gå til kurskalenderen og se hva som arrangeres nær deg.

HISTORIE

Oppdal Husflidslag ble stiftet 12 februar 1921. Det første møtet ble holdt i Raulånna. Ingebrigt Strand var husflidslagets første leder. I de første årene var det 198 medlemmer – de aller fleste av disse var menn. Det kostet da en krone å være medlem. Etter noen år begynte medlemstallet å synke, og i perioden fram til 1933 var det 25-30 medlemmer,- da ble kontigenten satt ned til 50 øre. Aktiviteten var stor, og i 1933 ble det tatt initiativ til å starte en butikk som kunne selge håndverk som medlemmene laget. Det var spesielt trevarer fra trearbeiderskolen som ble solgt. I 1934 sto Husfliden ferdig.

Mye har endret seg siden den gang. Det er mange i Oppdal som driver med håndverk, og butikken omsetter varer fra lokale og utenbygds produsenter. Varesortimentet er bredt og omfatter alt fra håndtverk til bekledning, garn og søm artikler. Butikken og husflidslaget drives separat, men det er laget og medlemmene som eier butikken. Medlemstallet har variert gjennom tidene. I år er det 94 medlemmer tilsluttet Oppdal Husflidslag og i motsetning til de første årene er de fleste medlemmene kvinner.Kommende kurs og aktiviteter

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter


Kurskalender

2021: Vevkurs Flatvev for nybegynnere Vevkurs Flatvev for Viderekomne 2022: Kurs i søm BunadssømSiste fra Oppdal Husflidslag

Kommende kurs og aktiviteter

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter
Vi har Ung Husflid kvelder en torsdag hver måned fra klokken 17.30-19.30. Vi har 2 dyktige lærere som her planlegger og gjennomfører disse kveldene sammen med barna. Vi har stor pågang så det er venteliste. Her lærer barna ulike tekniker.
Roseringen 29 c
c/o Hege Andreassen Busch
7340 OPPDAL

95946827
Styreleder
Hege Andreassen Busch
Styremedlem
Sonja Skorheim
Styremedlem
Randi Aalberg
Varamedlem
Eli Braut
Varamedlem
Benthe Bråten Jære
Varamedlem
Mari Bakken
Studieleder
Åse Karin Toftaker
Sekretær
Anne Snoen Flatmo
Kasserer
Anne Marie Nerhoel
Husflidskonsulent
Sidsel Skjelfjord
Ung Husflidskontakt
Mari Bakken
0