Du er logget inn som

 

Heimdal Husflidslag

Heimdal Husflidslag ble stiftet i 1979. Lokallagene i Norges Husflidslag er for alle som liker å skape med hendene, fordype seg i tradisjonshåndverk eller lære noe nytt i fellesskap med andre. Her arrangeres kurs og aktiviteter i et bredt spekter av håndverksteknikker, for ulike nivåer og aldersgrupper. Som medlem knyttes du til ditt nærmeste lokallag og får rabatterte priser på de fleste kurs og arrangementer. Du kan også delta på åpne møter, kurs og aktiviteter uten medlemskap. Heimdal Husflidslag har medlemsmøter hver 3.onsdag i måneden, og møtene holdes stort sett på Heimdal Bibliotek.

Heimdal Husflidslag har aktive grupper innen vev, billedvev og knipling.

Vevstua
Heimdal Husflidslag har åpen vevstue med 9 vevstoler der alle vevinteresserte, ikke bare medlemmer, er velkommen. Vevstua holdere til i GRENDAHUSET i Jernbanebyen 2.etg. Adr. Sivert Tonstadsv. 5. – Hver tirsdag FRA KL. 17.30 er det instruktør til stede som bistår med råd og veiledning.
Dersom du har lyst å bli med kan du kontakte:
Ingrid Handberg Tlf. 988 83 417
Kathinka Q. Lystad Tlf. 996 17 859

Billedvevgruppa møtes på vevstua mandager kl.11.00 – 15.00.

Kontaktperson: Gerd Sætnøe Tlf. 909 54 562

Kniplegruppa  Kontaktperson: Ragnhild Lie Tlf.99705441

RØDLISTETEKNIKKER: Heimdal har valgt å jobbe med tre forskjellige Rødlisteteknikker.
Krympebokser og rismatter ansvarlig Ivar Dybvik.
Sengforlegger ansvarlig Inger Grefstad.





Kontaktinfo

e-post: husflidheimdal@gmail.com


Heimdal Husflidslag samarbeider med Heimdal bibliotek og med Tillerbyen frivillighetssentral. Vi holder de fleste møter på biblioteket, og i normale tider har vi også jul- og påskeverksted for barn der. Tillerbyen frivillighetssentral har startet opp i gamle Breidablikk skole, og vi vil sammen få til aktiviteter for nærmiljøet. Lagets historie Heimdal Husflidslag er ett av lokallagene i Trondheim og ble stiftet 16.10.1979 . Det var daværende husflidskonsulent Rigmor Rusaanes og de to Heimdals-damene Aslaug Rimol og Rita Mowinckel som tok initiativet til etablering av laget. Tirsdag 16. oktober 1979 møttes 14 kvinner og en mann i det gamle kommunehuset på Tiller for om mulig danne et husflidslag. Møtet ble ledet av husflidskonsulenten og man ble raskt enige om navnet Heimdal Husflidslag.

Heimdal Husflidslags rødlistetenikker

Krympebokser har blitt laget og brukt til oppbevaring i flere kulturer og man benytter seg av en svært gammel teknikk. En krympeboks ble gjerne dekorert med karveskurd, kolrosing eller svidekor.

Boksen blir til ved at man utnytter hvordan treet krymper når det tørker.

Bjørk er det vanligste materialet til krympebokser, men gråor er vel så bra å bruke til dette. Det er lett å skjære i og gir mange flotte rosa nyanser på grunn av oksideringen av sevjen, spesielt om man lar boksen tørke litt mellom forskjellige runder med spikking.

Redskaper som brukes er kniv, øks, sag og bor.

Ferdige krympebokser blir vist frem på utstillingen.

 

 

Rismatter

Dørmatter laget av bjørkeris er en gammel teknikk som var vanlig på gårder tidligere. Bjørkeris er enkelt tilgjengelig, den kan ligge ute hele året og varer i mange år før den må skiftes ut. Nå knytes mattene sammen med jerntråd, mens de opprinnelig ble bundet sammen med bjørkevidjer.

Ferdig dørmatte, minimatte og mikromatte blir vist frem på utstillingen

 

 

 

 

Hæltepper

Hæltepper eller sengeforleggere har navnet sitt fordi lappen de er laget av ser ut som en skohæl. Disse lappene kan være laget av restmaterialer.