Du er logget inn som

 

Byåsen Husflidslag

Byåsen husflidslag har ca 40 medlemmer. Vi har møter første mandag i måneden. På møtene tar vi opp ulike husflidstema.

Husflidslaget har hatt kurs i forskjellige husflidsteknikker, f.eks. nupereller, blokktrykk og brodering/montering av skjorte til Trønderbunad. Laget har også hatt flere kurs i Cosplay. Cosplay er vår ungdomsaktivitet.

Vi er ikke mange men vi er engasjerte! Byåsen Husflidslag har ca. 40 medlemmer og ble stiftet i 1979. Vi har møte hver 1.mandag i måneden. Vi har blant annet hatt tema som dobbeltstrikk, strikkekofter generelt og om Byneskofta, spikking (utemøte!) og ulike julerelaterte aktiviteter. Vanligvis holder vi møtene i tekstilsalen på Byåsen barneskole.

Vi har hatt helgekurs i  blokktrykk og nuperelleteknikk.  Vi har også hatt løpende kurs i brodering og montering av bunadskjorte, og i Cosplay, som har gått over lengre perioder.

Det er etterspørsel etter helgekurs i både nuperelleteknikk og blokktrykk, så vi vil holde flere kurs i disse teknikkene. Vi er åpne for å holde kurs i andre teknikker også. Vi har blant annet fått forespørsel om kurs i syteknikk.

UngHusflid er også viktig for oss, og kommer til uttrykk i kursene våre i Cosplay. For dette arbeidet mottok Byåsen Husflidslag Trondheim kommunes kulturpris i 2020.

Vi samarbeider med de andre husflidslagene i Trondheimsområdet i Bygruppen. Byåsen Frivillighetssentral er også en samarbeidspartner for oss.Viser 0 kurs/arrangement(er).

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter
Siste fra Byåsen Husflidslag

Ingen artikler å vise
Våre lokallag
Ung Husflid-grupper
Husflidhåndverkerne
Viser 0 kurs/arrangement(er).

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter
Ingen artikler å vise
Ung husflid

Kostymer til Cosplay – Rollespill

Byåsen Husflidslag har siden høsten 2017 holdt flere kurs i Cosplay. Kursene er tilrettelagt for ungdommer mellom 14 og 25 år.

Målet er å skape gode mestringsopplevelser innen håndverksteknikker som søm og forming av armor-utstyr. Dette vil styrke den enkeltes ferdigheter til videre skapende arbeid sammen med andre som har interesse for Cosplay.

Ungdommene lager kostymer og forbereder seg til arrangementer som Torucon her i Trondheim. Ulike materialer som EVA foam, mosegummi, worbla, maling etc. brukes og bearbeides for å oppnå ønsket effekt til eksempelvis diadem, smykker og halsbånd, rustning og andre former for rekvisitter som trengs for å ferdigstille en ønsket karakter.

Kurset er planlagt slik at man ikke trenger å ha erfaring fra Cosplay. Første kurskveld brukes som regel til å velge en karakter knyttet opp mot Cosplay og få kjennskap til forskjellige materialer og redskaper. Underveis i kurset får alle grundig veiledning og trening i bruk av materialer og opplæring i søm og bruk av symaskin samt mulighet til sminke- og parykk-styling.

Byåsen husflidslag har fra første kurskveld av hatt et svært godt samarbeid med Trondheim kommune, og fått hjelp til lån av tekstilsalen på Byåsen Skole og økonomisk støtte. Dette har vært en forutsetning for etableringen av kurset og kontinuiteten.

Vi er ikke mange men vi er engasjerte! Byåsen Husflidslag har 39 medlemmer og ble stiftet i 1979. Vi har møte hver 1.mandag i måneden. De siste årene har bunadbruk og håndverksteknikker vært populært hos oss. Vi har blant annet hatt kurs i søm av trøndersk bunadskjorte, blokktrykk og nuperelleteknikk. Vi har også prøvd å ha både digitale kurs og møter under korona for å inkludere flest mulig, og har derfor et kamera som brukes. UngHusflid er også viktig for oss. Vårt lag har kurs i Cosplay. For dette arbeidet mottok Byåsen Husflidslag Trondheim Kommunes Fritidskulturpris i 2020.

 

Byåsen Frivillighetssentral er en viktig samarbeidspartner for oss. Vi har hatt aktiviteter med dem i en årrekke med dem. Blant annet i forbindelse med Byåsen Bydelsdager, og fikselaug – hvordan en tar vare på ting som kan repareres.

Rønnaug Mølmen
Skavlans vei 14
7022 TRONDHEIM

98898127
Styreleder
Rønnaug Mølmen
Styremedlem
Heidi Meyer Midtun
Styremedlem
Helle Dising
Studieleder
Trude Kvenild
Sekretær
Heidi Meyer Midtun
Nettansvarlig
Heidi Meyer Midtun
Kasserer
Nina Annie Burkeland
0
Byåsen Husflidslag - husflid.no