Du er logget inn som

 

Byåsen Husflidslag

Lokallagene i Norges Husflidslag er for alle som liker å skape med hendene, fordype seg i tradisjonshåndverk eller lære noe nytt i fellesskap med andre. Her arrangeres kurs og aktiviteter i et bredt spekter av håndverksteknikker, for ulike nivåer og aldersgrupper. Som medlem knyttes du til ditt nærmeste lokallag og får rabatterte priser på de fleste kurs og arrangementer. Du kan også delta på åpne møter, kurs og aktiviteter uten medlemskap. Gå til kurskalenderen og se hva som arrangeres nær deg.

Viser 0 kurs/arrangement(er).

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter
Siste fra Byåsen Husflidslag

Ingen artikler å vise
Våre lokallag
Ung Husflid-grupper
Husflidhåndverkerne
Viser 0 kurs/arrangement(er).

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter
Ingen artikler å vise
https://www.unghusflid.no/

Kostymer til Cosplay – Rollespill

Byåsen Husflidslag startet høsten 2017 et kurs i å lage kostymer til Cosplay. Kanskje en ungdomsaktivitet for flere husflidslag?

Byåsen Husflidslag startet høsten 2017 et kurs i Cosplay sammen med Cosplayer Mia Cathrine Jensen. Kurset er tilrettelagt for 14 ungdommer mellom 14 og 25 år og per i dag er 7 deltakere innmeldt i Ung Husflid.

Vårt mål har hele tiden vært å skape gode mestrings-opplevelser innen håndverksteknikker som søm og kreativ armor-utstyr og styrke den enkeltes ferdigheter til videre skapende arbeide etter eget kunstneriske utrykk sammen med andre som har interesse for Cosplay.

Det er en aktiv, positiv og spontan gruppe ungdommer som er veldig glade for å treffes og de har blant annet laget kostymer til et helgearrangement i Larvik og forberedt seg til Torucon her i Trondheim. Vi opplever, at de er veldig engasjerte i å bruke hele seg. De er gode på å finne løsninger som er litt ut over det vanlige, spesielt innen armor og props (rekvisitter). Ulike materialer som EVA foam, mosegummi, worbla, maling etc. brukes og bearbeides for å oppnå ønsket effekt til eksempelvis diadem, smykker og halsbånd, rustning og annen form for rekvisitter som trengs for å ferdigstille en ønsket karakter.

Kurset er planlagt slik at man ikke trenger å ha erfaring fra Cosplay men fremme det sosiale i å treffe likesinnede og få nye venner. De fleste kurskvelder starter opp med 15 – 20 minutters undervisning innen en spesifikk søm- eller armor-teknikk som deltakerne selv bestemmer. Første kursaften brukes som regel på å velge en karakter knyttet opp mot Cosplay og få kjennskap til forskjellige materialer og redskaper. Blant annet tar vi ofte en tur til Stoff og Stil for å se på stoffkvaliteter og hjelpe med innkjøp av stoff og materialer. Underveis i kurset får alle grundig veiledning og trening i bruk av materialer og opplæring i søm og bruk av symaskin samt mulighet til sminke- og parykk-styling.

Byåsen husflidslag har fra første kurskveld av hatt et fantastisk samarbeide med Trondheim kommune og fått hjelp til lån av kunst- og håndverk lokalet på Byåsen Skole og økonomisk støtte. Det har vært en forutsetning for etableringen av kurset og kontinuiteten.

Vi er ikke mange men vi er engasjerte! Byåsen Husflidslag har 39 medlemmer og ble stiftet i 1979. Vi har møte hver 1.mandag i måneden. De siste årene har bunadbruk og håndverksteknikker vært populært hos oss. Vi har blant annet hatt kurs i søm av trøndersk bunadskjorte, blokktrykk og nuperelleteknikk. Vi har også prøvd å ha både digitale kurs og møter under korona for å inkludere flest mulig, og har derfor et kamera som brukes. UngHusflid er også viktig for oss. Vårt lag har kurs i Cosplay. For dette arbeidet mottok Byåsen Husflidslag Trondheim Kommunes Fritidskulturpris i 2020.

 

Byåsen Frivillighetssentral er en viktig samarbeidspartner for oss. Vi har hatt aktiviteter med dem i en årrekke med dem. Blant annet i forbindelse med Byåsen Bydelsdager, og fikselaug – hvordan en tar vare på ting som kan repareres.

Rønnaug Mølmen
Skavlans vei 14
7022 TRONDHEIM

98898127
Styreleder
Rønnaug Mølmen
Styremedlem
Heidi Meyer Midtun
Styremedlem
Helle Dising
Studieleder
Trude Kvenild
Sekretær
Heidi Meyer Midtun
Nettansvarlig
Heidi Meyer Midtun
Kasserer
Nina Annie Burkeland
0
Byåsen Husflidslag - husflid.no