Du er logget inn som

 

Leirfjord Husflidslag

Leirfjord husflidslag ble stiftet i 1986. Vi har våre lokaler på Leland, i Gulbarnehagen. Der har vi våre medlemsmøter første tirsdag hver måned. Vi har studieringer tirsdager og torsdager i tillegg til forskjellige kurs, både vår og høst. Ung husflid har aktiviteter hver onsdag. Der får barn og unge fra 10 til 26 år tilbud om å lage produkter, gjennom å lære ulike teknikker. Husflidslaget har eget arbeidsrom for tekstil, trearbeider og keramikk. Teknikkene vi arbeider innenfor er; skinnfell, småsøm i skinn, lærarbeider, spinning, farging av garn, strikking, hekling, nålebinding, brodering, trykkblokker, kniv, karveskurd, sveiping, lafting, relieff, keramikk og annet. Det er lærerikt og stimulerende å møtes i husflidslaget uansett nivå og interesse. Våre medlemmer har god kompetanse innen mange håndverk. Vi er både menn og kvinner, gutter og jenter i alle aldere. Ta gjerne kontakt med oss eller kom innom for å se hva vi driver på med.

Rødlisteprosjekt. Leirfjord husflidslags rødliste prosjekt er å ta vare på tradisjoner og håndverksteknikker rundt trykking på skinnfell, og da spesielt trykkblokkene som er fra Leirfjord og utskjæring av disse.

Viser 1 kurs/arrangement(er).

11. februar 23 - 12. februar 23

Småskinnsøm, lær å sy i skinn. Et helgekurs.

Kategori(er): Søm

Sted: Gulbarnehagen/ Flerbrukshuset / Aktivitetshuset

Arrangør: Leirfjord Husflidslag


Flere kurs og aktiviteter
Siste fra Leirfjord Husflidslag

15.01.2022
Leirfjord Husflidslag
Alle artikler
Våre lokallag
Ung Husflid-grupper
Husflidhåndverkerne
Viser 1 kurs/arrangement(er).

11. februar 23 - 12. februar 23

Småskinnsøm, lær å sy i skinn. Et helgekurs.

Kategori(er): Søm

Sted: Gulbarnehagen/ Flerbrukshuset / Aktivitetshuset

Arrangør: Leirfjord Husflidslag


Flere kurs og aktiviteter
15.01.2022
Leirfjord Husflidslag
Alle artikler

Plan for vårhalvåret 2022 

I år har vi 2 grupper som møtes annenhver Onsdag hver sin Onsdag kl 18 til 20 på Sneppen.

Nå er det fult på gruppene men det er mulig å sette seg på venteliste, ønsker du det , ring Anne Lise på 48246785 så vurderer vi fortløpende muligheten til å ta inn flere barn, kansje lage flere grupper.

Gruppe 1 barn i 4,5 og 6 kl .( møter i partallsuker).  Gruppe 2 barn i 7,8,9 og 10 kl(møter i oddetallsuker)

Det er slik at noen yngre barn går i den andre gruppen med eldre barn. Det er vi ledere som bestemmer dette ut fra antall i gruppen og individuelle behov.

Påske og vinter ferie blir på oddetallsuker i år og gruppe 2 mister da 2 onsdager. Derfor tilbyr vi aktivitet for dem en lørdag. (planlegges seinere.)

Vi fokuserer på diverse teknikker  

Februar:  Spikke og lage hjerter .  Gjøre ferdig ting og strikke. Anne Lise og Carol er ledere.

Mars:  Sy på symaskin. May Britt er leder.

April: Tove tøfler. Marit er leder.

Mai : Er det fokus på frivillighetens dag 7.mai. og Rundt bålet som er et prosjekt for å legge til rette for lek og læring for barn og unge. Les mer om dette på unghusflid.no

Vi ønsker å få til en vår avslutning ute rundt bålet.

 

 

 

Bli medlem! Vil du skape med hendene og fordype deg i et håndverk i fellesskap med andre? Eller, er du en profesjonell utøver og vil være del av et nettverk, få faglig påfyll og økt synlighet for håndverket ditt? Bli medlem i Norges Husflidslag! I Norges Husflidslag finner du fagkunnskap, inspirasjon og skaperglede. Lokale husflidslag over hele landet tilbyr kurs og aktiviteter innen trearbeid og metall, vev og tekstil, bunadssøm og mye mer. Over 100 av våre lokallag har egne barne- og ungdomslag med spennende aktiviteter i trygge rammer. Siden 1910 har Norges Husflidslag jobbet for å fremme husflid og håndverk og ivareta en levende kulturarv. Vi bringer folk sammen for å dele handlingsbåren kunnskap og gleden av skape med hendene. Vi jobber for mer håndverk i skolen, bedre utdanningstilbud innen tradisjonshåndverk og for å heve husflid som næring. Bli med å forme fremtiden med oss, bli medlem!
NERLELANDSVEIEN 2
8890 LEIRFJORD

95100365
Styreleder
Ellen Svarstad
Nestleder
Martin Almar Lilleholt
Styremedlem
Anne Lise Olsen
Varamedlem
Hege K. Meisfjord
Varamedlem
Carol Nersund
Studieleder
Annie Helene Olaisen
Sekretær
Marit Langeland
Nettansvarlig
Marit Langeland
Kasserer
Anita Andersen
Ung Husflidskontakt
Anne Lise Olsen
0