Du er logget inn som

 

Etne Husflidslag

Etne husflidslag blei starta i 1986. Antall medlemmer har de siste årene ligget på ca 30. Vi holder til i 2.etasje i "gamle" Meierigården i Etne sentrum. Laget har de siste årene mista flere av de eldste medlemmene. Alderdom og bortgang har gjort sitt til at laget har færre medlemmer med god innsikt i laget lokalt og Norges Husflidslag generelt. Utfordringene framover blir å bygge opp kompetanse og interesse for husflid og gamle tradisjoner. Etne husflidslag har siste årene jobbet med å lage en mannsbunad. Dette arbeidet er ferdigstilt. Neste steg er å få registrert damebunaden.

19.januar kl. 18.00 starter vi opp med kurs i bregdabandfletting (bunadsbånd - hosebånd). Dette vil foregå over 4 kvelder. For mer informasjon kontakt Eli Aga på 476 00 707mob.

Kommende kurs og aktiviteter

2022-01-19 - 2022-02-09

Kurs i Bregdabandfletting - bunad

Type: Bunad og folkedrakt,Andre teknikker

Sted: Etne, Meierigården 2.etasje

Arrangør: Etne Husflidslag

Flere kurs og aktiviteter
Siste fra Etne Husflidslag

Kommende kurs og aktiviteter

2022-01-19 - 2022-02-09

Kurs i Bregdabandfletting - bunad

Type: Bunad og folkedrakt,Andre teknikker

Sted: Etne, Meierigården 2.etasje

Arrangør: Etne Husflidslag

Flere kurs og aktiviteter
Etne Husflidslag har for tiden ingen Ung husflidgruppe, men laget deltar på røde Korsleir hver sommer, og vi er også med på Kulturnatt Etne, og lignende arrangement med aktiviteter for barn.
Etne Husflidslag har, i alle år siden laget blei stifta i 1986, hatt hovedfokus på vev. Vi vever løpere, filleryer og forkle til etnebunaden. Det har også vært diverse strikkeprosjekter opp gjennom årene. De siste årene har det vært lagd nye barnemodeller til Etnegenseren, votter med etnegensermotiv, helleristninger, blir strikka hvert år og solgt på messer, etc. Laget har laget funnet ei gammel trøye fra Sunnhordland museum/Haugesund museum og strikka opp igjen. Enkelte i Etne har strikka denne modellen og brukt den i kombinasjon med bunadsklær. Konfirmantene/guttene har brukt denne trøya til konfirmasjonsdagen. Etne Husflidslag har også fått lagd en mannsbunad i samarbeid med Etne Sogelag og Terje Hermansen ("satte prosjektet i gang"). Det jobbes videre med å få registrert damebunaden for Etne. Kvitsaumkurs har vært holdt, og nå i januar 2022 blir det kurs i bregdabandfletting. Ei sygruppe har etablert seg de siste årene, og har mest fokus på redesign.
Sillavegen 74
c/o Eli Aga
5590 ETNE

47600707
Styreleder
Eli Aga
Styremedlem
Mariann Bauge
Varamedlem
Gunnlaug Apeland
Sekretær
Birgit Tveit
Nettansvarlig
Birgit Tveit
Kasserer
Anne Britt Grindheim
Husflidskonsulent
Hege-Therese Nilsen
0