Du er logget inn som

 

Elverum Husflidslag

Hos oss finner du koselig miljø. Du kan lære om kulturtradisjoner, husflid og håndverk. Vi har vevstue, faste bunadkurs, aktiv gruppe spesielt for Ung Husflid og kurs for voksne. Som medlem får du rimeligere kurs, medlemsblad fra Norges Husflidslag, kort vei til kurs og opplæring og rabatt i Husfliden på alle varer unntatt bunad og bunadstilbehør.

2023/24 består av mye lokalt engasjement, der vi er mer ute og møter publikum og folk der de er. Vi er en frivillig organisasjon der medlemmene jobber for å formidle glede over å lage ting og da spesielt formidle kunnskap innen både bunadstilvikning, vev, trearbeid, søm, strikking og hekling. Ung Husflid gruppen i alder 10 - 26 år formidles arbeid med ull på ulike måter, søm, spikking, trearbeid og mye mye mer. Vi deltar i #Altkanfikses og setter fokus på reparasjon og tilpasning av klær.

Elverum Husflidslag arbeider for å fremme nærhet til røttene, nærhet til naturen, glede over skaperevne, glede over godt håndarbeid og glede over mangfold.

Vår Facebook-side oppdateres regelmessig og er åpen for alle. Du behøver ikke være bruker av Facebook for å gå inn og se informasjon om oss: https://www.facebook.com/elverumhusflidslag/

Planlagte kurs og aktiviteter i oktober 2023 og fremover:

PÅMELDING TIL:

21. oktober #Altkanfikses i Namibiabutikken kl 11.00 – 14.00

21. oktober – Ung Husflid deltar på Kulturdagen v/FAU på Søbakken skole kl 12.00 – 15.00

11. november – Lefsekurs på Elvis kl 09.00 – 15.00

18. november Kransekurs på Glomdalsmuseet, i samarbeid med Thi Lieu fra Marihøna. kl 10.00 – 15.00

21. november #Altkanfikses i Namibiabutikken kl 11.00 – 14.00

23. november Medlemsdag i Husfliden Elverum 20% rabatt til medlemmer i husflidslaget. Gjelder alle verer untatt bunadsrelaterte produkter. 10.00 – 17.00

24. november Papp og Papair Ung Husflid på Ungdommens Hus kl 10.00 – 14.00

10. desember Barnas juleverksted på Glomdalsmuseet, Ung Husflid deltar.

13. desember #Altkanfikses i Namibiabutikken kl 13.00 – 16.00

18. desember Mandagskveld med gløgg og pepperkaker.

GOD JUL

—-ooooOOOOOoooo—

Vi har 104 medlemmer pr oktober 23 hvor 17 er under 26 år. Vi leier lokale i Grindalsveien 14, 2406 Elverum. Der har vi vevstuen med 9 vever og fast kurs på tirsdager. Vi har også et aktivitetsrom og et møterom.

Mandagskveld møtes vi fast kl 18.00 – 20.30 og det er åpent for alle. Siste mandag i måneden har vi egne tema.

Strikkekafe holdes fast på torsdager kl 11.00 – 13.00 på Tunet Kafe.

Andre arrangementer og kurs kunngjøres ellers på facebook, Kulturkalenderen, Puls i Østlendingen og plakater.Viser 0 kurs/arrangement(er).

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter


Vi ønsker oss flere aktive medlemmer

Vårt engasjement vil vi gjerne dele med flere. Har du mulighet til å delta som frivillig eller bare komme innom oss på Mandagskveld, så er du varmt velkommen. Ung eller gammel. Kanskje du savner et fast møtested - så hvorfor ikke prøve oss. Vi deler på kunnskap og erfaringer rundt bordet, tar oss kaffe/te og har det veldig hyggelig. Med hånda på hjertet og hjertet for husflid.Siste fra Elverum Husflidslag

Ingen artikler å vise
Våre lokallag
Ung Husflid-grupper
Husflidhåndverkerne
Viser 0 kurs/arrangement(er).

Ingen kurs å viseFlere kurs og aktiviteter
Ingen artikler å vise
Ung Husflid er tilbud spesielt til de mellom 10 - 26 år. Vi har samarbeid med ulike medarrangører som Ungdommens hus, Glomdalsmuseet og Skogmuseet Elverum Vi har her gleden av å møte barn, unge og studenter på deres egen arena og ser at interessen og gleden over å lage ting, produkter eller utstyr gir mestring og glede. Vi holder også egne kurs i våre lokaler for de i gruppen Ung Husflid.

Elverum Husflidslag leier i dag lokale i Grindalsveien 14, 2406 Elverum Se også facebook - der Elverum Husflidslag har en side som er åpen for alle. I teksten nedenfor finner du litt om vår historikk.

HISTORIEN 1907 – 2007

Historien til Elverum Husflidsforening starter allerede ved et dannelsesmøte på Korsbakken 4. februar 1889, etter initiativ fra Helge Væringsåsen. Foreningen ble konstituert og lover ble nedtegnet, men arbeidet opphørte etter bare 2 møter samme år.

Først 18 år senere, den 22. juni 1907 ble Elverum Husflidsforening stiftet med prost Borchgrevink som formann. Kun 2 damer var med i styret, Valborg Christiansen (nestleder), og Ingeborg Svenkerud. De andre var O. Gillebo, T. Ødegaarden, Sigurd Nergaard og Johan Røkke.
Elverum husflidsforening startet med en omfattende kurs -og opplysningsvirksomhet, med et eget utsalg som mål. I 1919 deltok foreningen for første gang i en utstilling med tekstil og tegerarbeider. Denne var på Domkirkeodden på Hamar. Først i 1927 våget foreningen å lage sin egen utstilling. Den ble vist i Elvarheim, og ble en suksess, med over 4000 besøkende over 3 dager. Dermed vedtok styret å arrangere et utsalg av varer under Mart`n året etter. Utsalget fikk plass i St. Olavsgate.
Dette var den spede start på en forening som har vokst seg stor, med eget stort utsag, og 75 medlemmer. Les forøvrig historieboken som kom ut i forbindelse med 100 års jubileet i 2007.
____

2022: Dette var starten på dagens Elverum Husflidslag. Vi er nå tilsluttet Norges Husflidslag og har 94 medlemmer. Husfliden Elverum ligger i dag i Storgata og har selskapsformen andelslag.

Bente Stensåsen
Fredriksbergveien 28 c
2409 ELVERUM

93695301
Styreleder
Bente Stensåsen
Styremedlem
Kristin Lierstuen
Styremedlem
Anne Knutsen
Varamedlem
Tove Meidell
Varamedlem
Inger Østli
Sekretær
Laila Aanerød
Nettansvarlig
Kristin Lierstuen
Kasserer
Sigrid Beate Larsen
Ung Husflidskontakt
Anne Knutsen
0
Elverum Husflidslag - husflid.no