Trenger du ny visp? Hva med å den selv? En trevisp er nyttig å ha til matlaging. Du kan bruke den til å røre i sausen med eller til lett visping av f.eks eggehvite. Den er enklest å lage om våren når sevja stiger, det vil si i mai og juni, alt etter hvor i landet du er. Da er barken (nevra) lettest å fjerne. Det er bare å prøve seg fram om sevja har steget.

Du trenger:

  • Kniv
  • Greinsaks
  • Rette nyskudd eller tynne rotskudd av bjørk
  • Tæger eller et snøre av f.eks lin, hamp eller annet.

Slik gjør du:

  1. Klipp til så mange bjørkekvister du synes blir passe i forhold til tykkelsen du vil at vispen skal ha.
  2. Klipp av kvister og riv av barken.
  3. Det kan være lurt å tørke kvistene sammenbundet, før du gjør vispen ferdig. Da slipper du at vispen krymper etter at den er ferdig og kvistene får tørket mest mulig rett.
  4. Etter ca. fire uker, når greinene føles tørre, binder du en stram takling av tæger rundt på 2-3 steder, der hvor du skal holde i vispen. Har du ikke tæger kan du f. eks bruke linsnøre eller annet sterkt snøre.
  5. Skjær endene pent til med kniv ved håndtaket. Klipp til den andre enden med greinsaks.