Du er logget inn som
husflid.no
Norges Husflidslag
0
Nettbutikk
Min side
8. jan 2016|
Bunad og folkedrakt|Opplæring|
Bunaden må ikke kjøpes komplett, du kan lage hele eller deler av den selv. Er du glad i håndarbeid, er det både morsomt og givende. Sett deg inn i teknikker og materialkunnskap utviklet gjennom generasjoner, og vær med på å holde vår unike kulturarv levende. En bunad laget av deg selv eller noen du kjenner, er ekstra verdifull.
Delta på kurs Norges Husflidslag har lokallag spredd over hele landet, med kurs i hvordan lage bunader fra nærområdet. Over 20.000 personer deltar på kurs hvert år i søm, ullbroderi, båndveving, metallarbeid, perlebroderi, knipling, og mye mer. Mange lag holder kurs i spesifikke teknikker som er særegne for de lokale bunadene. Kurs finnes som kveldskurs, helgekurs eller ukeskurs i feriene, så du som vil sy din egen bunad har mange muligheter. Enkelte lokallag arrangerer også kurs spesielt tilpasset konfirmanter, hvor konfirmanten kan lage deler av bunaden selv.
→ Besøk kurskalenderen for å finne ditt neste bunadskurs → Finn et lokallag nær deg
Besøk en husflidsbutikk Våre medlemsbutikker har lang erfaring som faghandlere innen bunad og håndarbeid. De fleste har systuer som tilbyr brodering og montering, og selger tilbehør som søljer, knapper, sko, hosebånd eller produkter til vask og stell.
Flere tilbyr også små og store materialpakker, hvor du kan prøve deg på et lite motiv fra bunaden eller kjøpe utstyr og materiell til å lage hele bunaden.
→ Besøk en husflidsbutikk nær deg
Faglig fordypning i bunad og vev Bunadopplæringa og Vevopplæringa er to modulbaserte kursrekker som gir grundig innføring i bunadssøm og håndveverfaget. Kursrekkene er åpne for alle som ønsker å lære mer om bunadssøm eller håndveverfaget, som grunnlag for hobby eller næring. De består av seks og syv moduler, samt tilleggsmoduler, som gir bred innføring i praktisk bunadssøm og håndveving. Modulene bygger på læreplanen i Bunadtilvirkerfaget Vg3/opplæring i bedrift og Håndveverfaget Vg3/opplæring i bedrift. Kursrekkene kan, sammen med dokumentert praksis, gi grunnlag for å gå opp som praksiskandidat og ta svennebrev som bunadtilvirker eller håndvever.
→ Les mer om Bunadopplæringa → Les mer om Vevopplæringa
Kursvirksomhet er med på å videreføre kunnskap til nye generasjoner. Foto: Ola Dybendal, Norges Husflidslag
Til butikken
Din handlekurv er tom.