Du er logget inn som

Lær å sy små plagg av skinn - Nordhordland Husflidslag

Fredag 3. februar 2023 -
Søndag 5. februar 2023

Sted:

Dale grendahus

Arrangør:

Nordhordland Husflidslag

Type:

Farging/trykking,Søm

Priser:

Ordinær pris: Kr. 1750,-

Pris for medlemmer: Kr. 1400 ,-


Bli medlem

På dette kurset får du opplæring i å sy lue, votter eller tøfler til barn eller voksne, kanskje krage, skjerf, pulsvarmere eller sitteunderlag.

I tillegg til individuell veiledning i prosessen med å sy eget plagg vil du få innføring i ulike sømmer som brukes i skinnfellsøm, samt grunnleggende materialkunnskap og presentasjon av litteratur om emnet. Det vil også være presentasjon av tradisjonen med skinnfelltrykk og veiledning i arbeidet med å trykke på eget plagg.

Målet er at alle kursdeltagerne i løpet av kurset skal tilegne seg grunnleggende ferdigheter i å sy plagg av saueskinn.  Kursleders ambisjon er at alle skal rekke å sy ferdig minimum ett plagg (ett par, hvis det er votter eller tøfler), eller være så ferdig og ha kontroll på det som gjenstår, slik at det kan fullføres hjemme.

 

Antall timer med lærer: 20

Maks 8 deltagere.

Pris: 1.750,-

Materialkostnader vil komme i tillegg. Prisen på skinn varierer mellom 650 og 2000 kr. Bånd av mokka- eller nappaskinn til eventuell kanting koster 50 kr per meter. Skjærenåler kr 8 per stk. og lintråd hel snelle 180 kr (selges også i mindre kvanta). Trykkfarge og lån av trykkblokker en inkludert i kursprisen.

 

Påmelding innan 20.1 slik at det er mogleg å tinge skinn for dei som treng dette.

Medlemmer av husflidslag får 20% rabatt på kursavgiften.

For påmelding ta kontakt medKjersti Haugland,

studieleiar , tlf. 97761061


Kurset er støtta av studieforbundet Kultur og Tradisjon.

0