Du er logget inn som

Lindebast - tau, tråd, looping (Kurs 16)

Torsdag 23. mars 2023

Sted:

Tingvold, Gjoleidveien 9, 2019 Skedsmokorset , like ved Skedsmo kirke

Arrangør:

Skedsmo Husflidslag

Type:

Andre teknikker

Priser:

Ordinær pris: Kr. 700,-

Medlemspris: Kr. 500 ,-


Bli medlem

Lindebast er laget mellom barken og veden på lindetreet. Basten høstes om våren når det svar og bløtlegges i 3 mnd. Da er den «fådd» og kan deles opp i tynne flak. Både tau og tråd kan lages av lindebast, den kan brukes til innslag i vev. Basta er et utrolig sterkt og smidig materiale, og har en vakker gyllen farge. Lindebast har vært mye brukt i tidligere tider både som hestetømmer, tråd i hesjer, klessnorer, til å binde om høy og til fiskeredskaper Det er funnet lindetau både i Osebergskipet og Gokstadskipet. På dette kurset kan man lage tau eller tråd av lindebast. Du kan også lage små nett i en teknikk som kalles ¿looping¿. Det er også mulig å veve enkle bånd med lindebasten. Se kurvmaker.no

Kurslærer: Hege Iren Aasdal

Kursavgift: For medlemmer kr 500, -, for ikke-medlemmer kr 700, -. Materialutgifter kommer i tillegg til kursavgiften.

Dato: 23/3 kl. 17-21 (4t)
Du melder deg på kurset her.

Du vil få tilsendt faktura på epost for betaling av kursavgiften. Ved avmelding senere enn 14 dager før kursstart, må kursavgiften betales i sin helhet. Ved avmelding innen 14 dager før kursstart refunderes kursavgiften fratrukket kr 100, - i administrasjonsgebyr.

Spørsmål vedrørende kurset kan stilles til studieleder Britt V. Holen mobil 482 08 438 eller til Britha O. Molvig mobil 926 21 297 eller til vår epostadresse: 
 

0