Kulturminnedagene avholdes i tidsrommet 3. – 11. september og er Norges største historie og kulturarvfestival. Lokale aktører står for rundt 300 arrangement rundt om i landet hvert år og enda flere kan bli med!

Prosjektet «MIN kulturminnedag – mangfold og inkludering i nærmiljøet» er et samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB som gir opp til 20.000,- i støtte til arrangører av Kulturminnedagene som ønsker å inkludere minoriteter og/eller barn og unge i sine aktiviteter. Søknadsfristen for disse midlene er 22. april.

I 2021 fikk flere husflidslag støtte til sine arrangementer gjennom dette prosjektet. Ås husflidslag fikk blant annet støtte til «Nye møter – felles arv», mens Nesodden Husflidslag fikk støtte til «Husflidsdagen på To Gård».

 

Frivillighetens år
Årets tema for Kulturminnedagene er «Drivkraft». Tema kan brukes av lokale arrangører for å synliggjøre det viktige frivillige arbeidet som gjøres for å ta vare på og videreformidle vår mangfoldige kulturarv. Kulturminnedagene kan i 2022 brukes for å markere Frivillighetens år – hvor hele landet er med og feirer Norges viktigste lagarbeid!

Har dere gode ideer til et arrangement eller har dere allerede planlagt et arrangement i tidsrommet 3. – 11. september kan dere søke støtte til dette gjennom prosjektet “MIN kulturminnedag” her: www.kulturvern.no/kulturminnedagene/sok-stotte/

 

Tirsdag 29. Mars kl 18.00-19.00 arrangerer Kulturvernforbundet et webinar om Kulturminnedagene og muligheten for å søke støtte.
Bli med her: https://www.facebook.com/events/476311174146505 Er det noe du lurer på kan du kontakte Kulturvernforbundet og prosjektleder Odd Hesselberg på mail

 

Les mer om Kulturminnedagene
kulturvern.no/kulturminnedagene
facebook.com/kulturminnedagene