Lørdag 26. mars arrangeres Den store klesbyttedagen 2022, med godt over 200 arrangementer over hele Norge. Flere steder blir det også Fikselaug i regi av lokale husflidslag.

Mange av oss har alt for mye klær allerede. Samtidig ønsker vi oss nye klær. Lørdag 26. mars arrangeres det klesbyttefest og reparasjonsverksted på over hele Norge for de som vil fornye klesskapet på en miljøvennlig måte. På klesbyttedagen blir det arrangert reparasjonsverksted, Fikselaug, hvor du kan du få hjelp til å fikse plagg som er slitte og ødelagte. Det er åpent for alle uansett ferdighetsnivå, og husflidslagene stiller med gode tips, veiledning og utstyr.

Husflid og bærekraft går hånd i hånd. Det handler om å ta vare på det man har, lage ting av varig kvalitet og bruke ressurser på en god måte. Å reparere klærne våre er en enkel og konkret ting hver og en av oss kan gjøre som er bra for miljøet. Klesbyttedagen løfter frem viktigheten av reparasjon for å forlenge klærnes levetid. Bruker vi klærne våre dobbelt så lenge, reduseres klimautslippet fra plaggene. Derfor er reparasjon et viktig klimatiltak.

Klesbyttekonseptet er enkelt: Finn frem opp til syv hele og fine plagg fra bakerst i klesskapet. For hvert plagg du har med deg får du en kupong du bruker til å bytte til deg et nytt plagg som du faktisk har lyst til å bruke.

 

Bli med, du også! Finn en klesbyttedag og Fikselaug nær deg:

naturvernforbundet.no/klesbyttedagen

facebook.com/NorgesHusflidslag/events