Til all lykke finnes det enda noen ildsjeler i landet som brenner for kunsten å binde kiper.  Jon Haugland på Askøy er en av dem. Selv lærte han kunsten av sin bestefar, og har blant annet ført kunnskapen videre gjennom kurs i kipebinding som Askøy Husflidslag har arrangert.

Askøy Husflidslag har valgt kipebinding som sitt rødlisteprosjekt: Kipen har vært tilvirket for bruk i næring, med forskjellige navn, til mange formål, som gårdsdrift, fiske o.l. på Askøy, Vestlandet, Norge, ja faktisk i hele verden.

Husflidslaget ville gjøre vårt til at kunnskapen skal leve videre. Vi engasjert fotograf og journalist til å dokumentere kipens historie og teknikk.

Dette arbeidet har nå blitt en bok der en kan lære å lage en kipe, og finne ut hvordan en kan sanke inn og behandle råmaterialer til kipen.

Det fortelles også om den omfattende bruken av kiper, og setter de inn i en historisk sammenheng.

Boka ble lansert på bokdager, Askøy tirsdag 18.10.16 på Askøy folkebibliotek, Kleppestø senter. Boka er i salg hos bokhandler Norli, Kleppestø senter, Sartor senter, Vestkanten senter, Åsane senter, Knarvik senter. Libris Arna, Hillesvåg ullvarefabrikk, Husfliden, Bergen, Husflidsstova Alversund. Askøy Husflidslag. Pris kr 300,00. + porto (mail til )