Nå kan du oppleve noe av det mest spennende norsk håndverk har å by på. Håndverksbiennalen 2022 på Oleanafabrikken, presenterer et utvalg av tretten dyktige håndverkere som har deltatt i kampanjen Holdbart Håndverk 21-22: Tidløs. Besøk Oleana mellom 9. juni—31. august eller se utstillingen digitalt.

Foto: Benjamin Villela Guzmán

Kampanjen har foregått på Instagram i perioden 1.november 2021–1.-mars 2022, under profilen @holdbart_handverk. En fagjury har kåret fire mottakere av diplom for godt håndverk, samt valgt ut en håndverker til å mottta kr 40 000,- for videre produktutvikling. Disse er:

Ronja Revilla er vinner av kampanjen.
Juryens begrunnelse: Revilla har levert flere arbeider til kampanjen. Noe som ledet til en lang diskusjonssekvens hos juryen om hvilke av de som var sterkest av flere svært sterke og velbegrunnede produkt. Det lengste strået trakk “Skolevesken”. En klassisk veske i lær, sydd for hånd med en rekke små og elegante detaljer. Skolevesken forener noe klassisk og nyskapende. Produktet utstråler solid håndverkskvalitet og har et rent visuelt uttrykk som kan stå seg over tid både i uttrykk, funksjon og kvalitet.

Philip Von Hase ble tildelt diplom for godt håndverk for “Pebble”.
Juryen har lagt merke til Von Hase sin teft for design, solide håndverk og sterke formsans. Von Hase tar det tradisjonsrike feltet stol og krakk-makeriet til nye høyder og viser hvordan man kan bruke historien som inspirasjon til et moderne og tidløst uttrykk.

Johanne Birkeland ble tildelt diplom for godt håndverk for sine “Reusable Bags”, karakteristiske blomstervaser i leire. Arbeidene er formet og glasert med form som minner om en plastpose med forskjellige farger og overflatedesign. Birkeleand har som ung keramiker allerede konstrukert eget tydelig formspråk og særpreget arbeid.

Erik Singstad Hagen ble tildelt diplom for godt håndverk for sine eggholdere – “enkelt og greit”. Juryen har hatt en felles enighet om at produktene sitt rene og minimalistiske formspråk har et sterkt tidløst potensial. I en tid hvor nye løsninger og oppfinnelser søkes, er det forfriskende å se hvor enkelt man kan gjøre et funksjonelt produkt samtidig som at det er estetisk tiltalende.

Andreas Emanuel Söderlund ble tildelt diplom for godt håndverk bordet “Trind”. Et sidebord som er dreiet og utskjært i eik. Bordet kan tilføre et skulpturelt element i en ellers vanlig stue. Trind bryter med et tradisjonelt bord, og formen er med på å løfte et bord utover sin bruksfunksjon. Juryen roser hvordan Söderlund skaper et spennende formutrykk ut av et stort stykke ubearbeidet tre.

Norges Husflidslag gratulerer alle vinnerne!

 

Se utstillingen på Oleanafabrikken frem til 31. august 2022

Fagjury
Fagjuryen har bestått av Lillian Ayla Ersoy, daglig leder av Novooi, Erik Lerdahl, professor i kreativitet, Jon Hulberg, daglig leder av Husfliden Lillehammer og Gjøvik og Margrethe Ballo, husflidskonsulent i Troms for Norges Husflidslag.

Kjøp arbeider direkte fra Novooi – the new face of Norwegian Craft and Design. Klikk her.

Se håndverksbiennalen digitalt her.