Du er logget inn som


 

Gry Grindbakken

Tilbake

Fili produserer og leverer Tradisjonssølv til moderne mennesker. Verksted Fili er en kvalitetsbevisst tradisjonsbærer som lager søljer og smykker med høy presisjon. Her kan du få laget tradisjonelle Telemarkssøljer eller søljer med en individuell vri. Fili designer også moderne smykker til både hverdag og fest.

logo


Besøksadresse
Postadresse
Telefon
E-post


Gry Marie Grindbakken er kvinnen bak Fili. Gry har lidenskaplig interesserte for filigransarbeide og har tilegnet seg faglig dybde gjennom sin utdannelse fra Høgskolen i Telemark, avdeling Folkekunst og deretter læretid hos sin velkjente læremester Arnt Darrud på Gvarv. Hun har også utdannelse innen digial mediedesing, hun er en av få med mesterbrev i filigranssølvsmedfaget og innehar en stipendiatstilling (i filigransfaget) hos Norsk Håndverksinstitutt.

Ordet filigran er sammensatt av: fil = tråd og gran = korn. Dvs. at arbeider i filigranteknikken er bygget opp av tråd og kuler i sølv eller gull. Historisk sett vet vi ikke helt hvor eller når teknikken oppstod men vi kan finne gjenstander i filigran over hele verden. I Norge og spesielt Telemark er teknikken nesten synonymt med bunadsølv.
I Telemark er vi privilegerte som har rike tradisjoner og flotte søljer bevart. Det er i Telemark vi har det fine og ”gromme” bunadsølvet! Håndverket har gått fra hånd til hånd, fra mester til svenn i generasjoner. Hver filigransarbeider har utviklet sin egne særtrekk, som en dialekt, som kan skille den ene fra den andre. Det trenger ikke å være store variasjonene, for eksempel være hvordan tråden tvinnes
Fili og Gry har sitt eget fingeravtrykk på arbeidene sine, noen ganger litt sprelske krumspring, men trygt innenfor de tradisjonelle rammene. Gry er nyskapende og bruker gjerne sin erfaring og kunnskap om filigransteknikken til å designe nye, innovative små mesterverk i form av både søljer og smykker.Verksted Fili leverer 100% håndlaget bunadsølv, laget med entusiasme og kjærlighet for filigransfaget.

 

0