Du er logget inn som


 

Jørgen Christian Juul

Tilbake

Jørgen Christian Juul er gullsmedmester og keramiker, med hovedproduksjon som gullsmed.

logo


Besøksadresse
Postadresse
Telefon
E-post


I smia lages både bunadssølv og smykker med sterke innslag av norsk historie og tradisjon; gjerne motiver fra bronsealder og vikingtid kombinert med kristent billedspråk. Juul er også opptatt av å lage nytt drakt- og slektssølv knytt til lokal historie og egenart, f.eks. «Ringnåla frå Hegra» og «Meråkernåla» – sistnevnte inspirert av Meråkeråkleet.
I 2000 mottok Juul Norges Husflidslags diplom for godt arbeid, der juryen la vekt på videreføring av norske håndverks- og husflidstradisjoner, kreativitet og nytenkning samt fagkunnskap. Dette bl.a. som en anerkjennelse for arbeid med en fornying av en god, gammel norsk skikk; vernekors for nyfødte. Se faksimile fra Norsk Husflid i bildegalleriet.
På Galleri Juul i Stjørdal holder Juul også kurs, foruten å reparere eller designe smykker på oppdrag, og stiller ut både egne og andre kunstnere og håndverkeres produkter. Juul ønsker alle velkommen til et besøk i galleriet, der han også demonstrerer gullsmedteknikker og kåserer om symboler i smykker.

0