Du er logget inn som


 

Elin Rødahl Thingnes

Tilbake

ERT Keramikk
Elin Rødahl Thingnes er født i Kristiansund i 1970 og er bosatt i Trondheim. I 2012 startet hun ERT keramikk som etterhvert er blitt hennes hovedbeskjeftigelse. Hun har verksted i Atelier Ilsvika i Trondheim.

logo


Besøksadresse
Postadresse
Telefon
E-post


Møtet med andre mennesker og naturopplevelser er inspirasjonskilder for keramiker Elin Rødahl Thingnes. I arbeidet med leira bruker hun fysiske minner og gjenstander, Når de kjevles inn i leira skaper de unike mønstre som forteller historier. Strå, kornaks, blader fra trær og blomster uttrykker naturens nerve. Flere av arbeidene kjennetegnes ved at de bærer direkte og sanselige avtrykk av naturen, mens andre byr på overraskende tolkninger av naturelementer og fenomener.

De ulike kvinneskulpturene hun skaper trer i karakter i samspillet mellom henne og råmaterialene. Skulpturene representerer sterke personligheter, der ansiktstrekk og utseende fremtrer underveis i arbeidet. Kombinasjon av oksyd og glasur bidrar til røffe og grove kontraster til det lyse og lette. Det brukes gjerne leiretyper som inneholder mye sand og struktur i kombinasjon med finere og lettere leiretyper for å skape en dialog mellom styrke og sårbarhet.

0