Søndag går vi inn i Grønn november. Hver dag i hele november deler vi inspirasjon og tips til hvordan du kan gjøre forbruket ditt mer bærekraftig ved hjelp av materialkunnskap og tradisjonelle håndverksteknikker.

November og desember er preget av salgskampanjer knyttet til Black FridayCyber Monday og julegaveshopping—og vi nordmenn slår våre egne kjøperekorder år etter år. Velstanden, kjøpekraften og overforbruket vårt har skapt enormt store utfordringer for kloden og livet på den. Har vi råd til å fortsette slik?

FN (United Nations) har utarbeidet 17 bærekraftsmål som verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Vi kan alle gjøre noe for å bidra. Gjennom kampanjen Grønn november, som er en del av satsinga Holdbart ønsker vi å bidra til oppnåelsen av mål 12, «ansvarlig forbruk og produksjon».

Dette er andre året vi markerer Grønn november, og årets tema er Skapende hender—hvor vi har et ekstra fokus på håndverkets egenverdi.

 

Følg med på emneknaggen vår #grønnnovember den kommende måneden for tips, fakta og råd for hvordan vi kan gjøre forbruket vårt mer ansvarlig. Sammen kan vi gjøre en forskjell.

Les fagartikler og få oppskrifter på reparasjon på Holdbart-sidene.

Følg Holdbart-satsinga på Facebook.

Følg Norges Husflidslag på Instagram og Facebook.
Her deler vi også innlegg om fiksing under emneknaggen #helenorgefikser

 

Å reparere gir en god følelse. Du har spart miljøet og fått fine stunder attpå.