Gi klærne dine et langt liv! Norges Husflidslag har laget en serie kortfilmer for å inspirere deg til å reparere og ta vare på klærne dine.

Hverdagsfiksing er enkelt, og du kan gjøre det selv! Lær å stoppe sokker, sy på albulapper og fikse jeans med symaskin. Det er praktiske og enkle reparasjonsteknikker enhver garderobe har bruk for. Eller gjør reparasjon til noe vakkert og kreativt med sashiko eller broderi.

Teknikkene er hentet fra heftet Fiks det! En praktisk håndbok for fiksere. Her finner du mange gode tips og ideer til reparasjon av klær, samt forklaring av sting.

Å gi klærne dine et langt liv, er det beste du kan gjøre for en mer bærekraftig garderobe. Filmene og heftet Fiks det! er del av prosjektet Alt kan fikses, der målet er å inspirere og lære folk å fikse og ta vare på klærne sine. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Finn fram og nål og tråd, og se hvor enkelt du kan fikse klærne dine selv!

 

Se alle filmene på YouTube: Fiks det! – YouTube

Se også filmene om Grønn sløyd, spikking i ferskt virke: Grønn sløyd – YouTube

 

Kjøp heftet i nettbutikken: Fiks det! En praktisk håndbok for fiksere

Les mer om prosjektet Alt kan fikses.

 

Del filmene i egne kanaler

Her kan du laste ned filmene og dele videre gjennom dine egne kanaler. Tag Norges Husflidslag @norgeshusflidslag på Facebook og Instagram.

Filmene er Norges Husflidslags åndsverk. Du kan distribuere materialet fritt, men kun i sin helhet uten bearbeidelse og med kreditering til Norges Husflidslag. Lisens: CC BY-ND. Les mer om Creative Commons lisenser her.

Få tilgang til alle filmene og last ned:

Filmer Fiks det!

Filmer Grønn sløyd