Få en smakebit fra sløydens verden med nyttige spikkegrep, vakker dekor, kløyveteknikk og knivsliping. Norges Husflidslag har laget en serie kortfilmer for å inspirere deg til å spikke med emner fra naturen.

Grønn sløyd er å jobbe med ferskt virke. Det finner du ikke i trevarehandelen, men kanskje i nærområdet ditt? Å hente emner fra naturen er klokt, kortreist og bærekraftig. Men husk alltid å få tillatelse fra grunneier, før du feller et tre!

Norges Husflidslag har laget en serie kortfilmer basert på heftet Grønn sløyd: En liten håndbok i spikking og trearbeid. Filmene viser kløyveteknikk, nyttige spikkegrep, sliping på våtslipemaskin, dekor og hvordan du kan økse og spikke en skje slik de gjorde for 100 år siden.

Filmene og heftet Grønn sløyd er del av prosjektet Rundt bålet som engasjerer barn, ungdom og unge voksne til å spikke, lære om trearbeid og bruke materialer fra naturen. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Det ligger mye kunnskap i håndverk. La deg inspirere, og finn fram spikkekniven!

Se filmene på YouTube: Grønn sløyd – YouTube

Se også filmene om reparasjon av klær: Fiks det! – YouTube

 

Kjøp heftet i nettbutikken: Grønn sløyd: En liten håndbok i spikking og trearbeid

Les mer om prosjektet Rundt bålet.

Del filmene i egne kanaler

Her kan du laste ned filmene og dele videre gjennom dine egne kanaler. Tag Norges Husflidslag @norgeshusflidslag på Facebook og Instagram.

Filmene er Norges Husflidslags åndsverk. Du kan distribuere materialet fritt, men kun i sin helhet uten bearbeidelse og med kreditering til Norges Husflidslag. Lisens: CC BY-ND. Les mer om Creative Commons lisenser her.

Få tilgang til alle filmene og last ned:

Filmer Grønn sløyd

Filmer Fiks det!