11. mai samlet 27 husflidere seg foran skjermen og deltok på digitalt praktisk kurs og nettverkstreff – LÆR Å SY BÅLVOTT

Det var egentlig 41 påmeldte, men grunnet tekniske problemer med påkoblingslinken var det dessverre ikke alle som fikk kommet seg inn på møtet. Vi kan trøste med at det blir satt opp flere kurs både i Oslo og i andre fylker som det blir mulig å delta på.

Husflidskonsulenten i Oslo og medlem av Østre Aker Husflidslag Stine E Johansen ledet møtet, mens Husflidskonsulenten i Nordland hjalp til med det tekniske og svarte på spørsmål i chatten.

Vi gikk igjennom ullfiberen og dens kvaliteter. Hva er viktig med å sy bålvott og hva er grunnen til at vi bruker ull? Vi viste frem broderiteknikker og ulike sømmer og informerte om skinn og broderitråd, og fortalte om ull- og broderihistorie.

Vi fikk også tid til å dele inn i grupperom og reflektere i grupper over oppgaven: Tips til en husflidsaktiviteter framover.

 

Her er tips, forslag og ønsker om praktisk aktivitet og arbeidsform, som kom fram fra samtalerommene:

Plantefargekurs, batikk-kurs, skinnvott, fargeteori, pilfletting, pedding, strikkekurs for nybegynnere, søm og redesign, rødliste-arbeid.

Øste Aker og Østensjø Husflidslag har et samarbeid der de utveksling og besøker hverandre og underviser i sine kompetanseområder. En god ide å dele på kunnskapen, skape samarbeid og bygge nettverk.

Bildene er sendt inn fra noen av deltagerne på kurset, Ellen Rygh, Vivian G. Teisner, Solveig Pettersen, Inger Hallan og flere.

Se Vivian G. Teisner sitt tips til avrunding av hjørner på mønsteret – bilde nr 3.